Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εντοπίστηκε συγγενικός ιός του SARS


Ένας νέος ιός, που συγκαταλέγεται στη ίδια "οικογένεια" με τον ιό SARS , ο οποίος προκάλεσε το 2002 το θάνατο 800 ατόμων, εντοπίστηκε σε έναν άντρα στη Βρετανία, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει από τη Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών επιβεβαίωσε ότι ο 49χρονος άντρας από το Κατάρ, διαγνώστηκε με ένα νέο ιό, που ανήκει στην κατηγορία Coronavirus.

"Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα νέο ιό, το επιτελείο του WHO ερευνά ήδη πληροφορίες ώστε να προσδιορίσει τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στη δημόσια υγεία", αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο ΟΗΕ

Ο WHO σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι ο ασθενής από το Κατάρ εξετάσθηκε από γιατρούς στις 3 Σεπτεμβρίου 2012 με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού. Στις 7 του ίδιου μήνα εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στην πόλη Ντόχα του Κατάρ και στις 11 Σεπτεμβρίου μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο της Βρετανίας.

Ο ιός SARS, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002 στην Κίνα και υπήρξε η αιτία να χάσουν τη ζωή τους πάνω από 800 άτομα παγκοσμίως.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...