Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Αστεροειδής κατευθύνεται στη γη

Μία στις 625 πιθανότητες έχει ένας αστεροειδής να χτυπήσει τη Γη το 2040. Η NASA επιβεβαίωσε ότι έχει εντοπίσει ένα νέο αστεροειδή, με διάμετρο περίπου 140 μέτρα, ο οποίος έχει μικρές, αλλά όχι αμελητέες πιθανότητες να πέσει στη Γη, σε 28 περίπου χρόνια από σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο αστεροειδής 2011 AG5, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε πέρυσι, εκτιμάται ότι έχει μια πιθανότητα στις 625, δηλαδή 0,16%, να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 5 Φεβρουαρίου 2040, αν και η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία κάνει λόγο για "πολύ απίθανο σενάριο".

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Χτυπά» ξανά ο ιός Η1Ν1

Ο πρώτος συναγερμός σήμανε στις 20 Ιανουαρίου του 2012, όταν ένα κοριτσάκι περίπου 8 μηνών έχασε τη μάχη για τη ζωή, λόγω μη αναστρέψιμης πνευμονικής βλάβης, που προκλήθηκε από μόλυνση του ιού της γρίπης των χοίρων.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η πυρηνική ενέργεια είναι «εδώ»!

Παρά την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, πολλές χώρες συνεχίζουν να δείχνουν εμπιστοσύνη σε αυτό το είδος της ενέργειας. Στις περισσότερες περιπτώσεις τίθεται το δίλημμα η απαίτηση μεγάλου όγκου και χαμηλής σε κόστος ενέργειας, έναντι της «κακής» πυρηνικής ενέργειας.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Το Τόκιο ετοιμάζεται για μεγάλο σεισμό

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα πάρει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας στο Τόκιο γιατί έρευνες έχουν εμφανίσει τον κίνδυνο του ενδεχόμενου  πιο ισχυρότερου σεισμού στην περιοχή της πρωτεύουσας απ’ ό,τι προηγουμένως προβλεπόταν.

"Ετσι εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι..."

Η αιτία αφανισμού των δεινοσαύρων αποτελεί εδώ και αιώνες ένα άλυτο μυστήριο για τους επιστήμονες. Οι θεωρίες που κατά καιρούς διατυπώνονται, είναι πολλές, με επικρατέστερη εκείνη της πτώσης αστεροειδούς.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η εποχή των παγετώνων αναβάλλεται...

Οι συνέπειες της υπερθέρμανσης είναι, όπως αποδεικνύεται, συχνά απρόσμενες και ενίοτε... σωτήριες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Το κύμα ψύχους που πάγωσε την Ευρώπη τις προηγούμενες εβδομάδες αποδίδεται από ερευνητές στο λιώσιμο των πάγων της Αρκτικής εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Απαγόρευση μέχρι νεωτέρας στη δημοσιοποίηση ερευνών με φονικό ιό γρίπης

Δύο μελέτες που περιγράφουν τη δημιουργία μιας φονικής γρίπης εργαστηρίου θα πρέπει τελικά να γίνουν διαθέσιμες στην επιστημονική κοινότητα, πρώτα όμως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκτίμηση του κινδύνου από τυχόν απελευθέρωση του επικίνδυνου ιού, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Το χειρότερο σενάριο στο δυστύχημα της Φουκουσίμα

Μυστικό έγγραφο της ιαπωνικής κυβέρνησης, στο οποίο οι ειδικοί περιγράφουν τη χειρότερη τροπή που θα μπορούσε να είχε πάρει το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταστροφή.

To έγγραφο, με τίτλο Σχέδια σεναρίων έκτακτης ανάγκης στο πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα-Νταΐτσι, συντάχθηκε από την ιαπωνική Επιτροπή Πυρηνικής Ενέργειας και παραδόθηκε στην κυβέρνηση δύο εβδομάδες μετά το χτύπημα του σεισμού και του τσουνάμι.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

«Σάρωσε» τα δέντρα η ξηρασία στο Τέξας

Πάνω από 5,6 εκατομμύρια δέντρα αστικών περιοχών πέθαναν πέρυσι στο Τέξας λόγω της εκτεταμένης ξηρασίας.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το 2011 ήταν η χρονιά με τη μεγαλύτερη ξηρασία και η δεύτερη χρονιά με τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία του Τέξας, τα δέντρα που χάθηκαν αντιπροσωπεύουν 10% των αστικών δασών της πολιτείας.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

"Αυξημένος σεισμικός κίνδυνος στη Φουκουσίμα"

Ο σεισμικός κίνδυνος στην πυρηνική μονάδα της Φουκουσίμα, στην Ιαπωνία, έχει αυξηθεί μετά το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου του 2011 που κατέστρεψε την περιοχή, σύμφωνα με την επιστημονική εταιρεία European Geosciences Union.

Κοντά σε πυρηνική καταστροφή βρέθηκε η Ρωσία

Αντιμέτωπη με μία πυρηνική καταστροφή ήρθε η Ρωσία στο τέλος του Δεκεμβρίου όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που μετέφερε ατομικά όπλα, σύμφωνα με ρωσικό περιοδικό.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εκείνη την ώρα και λίγο πριν ξεσπάσει πυρκαγιά όλα τα πυρηνικά όπλα είχαν ξεφορτωθεί από το υποβρύχιο "Εκατερίνεμπουργκ" και δεν υπήρχε κίνδυνος διαρροής.

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

«Βουλιάζει» το Λονδίνο

Καταστροφικές πλημμύρες προδιαγράφει το μέλλον για τη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής που αναμένεται να μεταβάλει ριζικά τις καιρικές συνθήκες στη νησιωτική χώρα, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη του υπουργείου Περιβάλλοντος που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Η επιστημονική εξήγηση για το τσουνάμι

Λίγο πριν το μεγάλο τσουνάμι πλήξει τη ΝΑ Ασία, το νερό αποτραβήχτηκε από την ακτή. Σε τι οφείλεται αυτό;

Ένα τσουνάμι συνήθως προκαλείται ως συνέπεια ενός υποθαλάσσιου σεισμού, καθώς οι τεκτονικές πλάκες της Γης μετατοπίζονται. Κατά τη διάρκεια του σεισμού, ο θαλάσσιος πυθμένας ανασηκώνεται μ’ ένα απότομο, βίαιο τράνταγμα, και αυτή η κίνηση σπρώχνει το νερό προς τα πάνω σε μια μεγάλη θαλάσσια περιοχή. Ο όγκος του νερού που μετατοπίζεται σχηματίζει μια σειρά από κύματα μεγάλου μήκους – κύματα, δηλαδή, που οι κορυφές τους απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει για το νερό;

Η κατασπατάληση των φυσικών πόρων της γης και κυρίως η έλλειψη σε υδάτινους πόρους έχει κάνει πολλούς να κρούουν εδώ και χρόνια τον κώδωνα του κινδύνου για τον πλανήτη μας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο επόμενος μεγάλος πόλεμος της ανθρωπότητας, εάν συμβεί, θα συμβεί για το νερό.


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι οι σεισμοί του 2011 σε ένα βίντεο

Ένα πραγματικά εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησε μια ομάδα Ιαπώνων όπου παρουσιάζονται όλοι οι σεισμοί που έγιναν μέσα στο 2011 μεταξύ αυτών και καταστροφικός σεισμός της 3ης Μαρτίου στην Ιαπωνία. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα βίντεο που αποτυπώνει καθαρά το γεγονός ότι ο πλανήτης μας είναι ουσιαστικά ένα «ζωντανός οργανισμός» που μεταβάλλεται και εξελίσσεται. Στην εξέλιξή του όμως αυτή θύμα του ο άνθρωπος που αλλά  και θύτης ταυτόχρονα με τις επεμβάσεις που πραγματοποιεί τόσο απερίσκεπτα στο περιβάλλον.

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Ξύπνησε πάλι η Αίτνα – Απίστευτες φωτογραφίες...

Και ξαφνικά το χιονισμένο βουνό «πλημμύρισε» με τη λάβα του ηφαιστείου.

Κομμάτια τέφρας πετάχτηκαν εκατοντάδες μέτρα μακριά ενώ έκλεισε και το κοντινό αεροδρόμιο.


Θανατηφόρος βιολογικός εφιάλτης λόγω περικοπών και ... Λιβύης - Το έκρυψαν

Ένας βιολογικός εφιάλτης, αυτό για το οποίο μιλούσαν οι προφητείες (για τους προληπτικούς), αλλά προειδοποιούσαν και όλοι όσοι γνώριζαν το τι μπορεί να προκαλέσει στον συστημικό ιστό μιας χώρας οι συνεχείς απρογραμμάτιστες και οριζόντιες μειώσεις κρατικών δαπανών σε κρίσιμους χώρους, όπως η υγεία, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα: Ένα καλοφυλαγμένο μυστικό της κυβέρνησης για ένα εξαιρετικά θανατηφόρο βακτήριο που προσβάλλει κατ'αρχήν όσους έχουν ασθένεια του αίματος και έχει καταγραφεί ως ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, έρχεται να κτυπήσει την χώρα.


Ανεβαίνει ανησυχητικά η στάθμη της θάλασσας


Μεταξύ 2003 και 2010 χάθηκαν στη θάλασσα 4.200 κυβικά χιλιόμετρα πάγων, που αύξησαν τη στάθμη του νερού κατά 12 χιλιοστά

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στο ψυγείο λόγω... θερμοκηπίου

Το λιώσιμο των πάγων μετατρέπει τον Αρκτικό Ωκεανό σε «θερμάστρα». Η θάλασσα έχει χαμηλότερη θερμοκρασία από τον αέρα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύστημα υψηλού βαρομετρικού που οδηγεί τον ψυχρό άνεμο στη Γηραιά Ηπειρο.

Συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και του περιορισμού της έκτασης του πάγου που καλύπτει τον παγωμένο Αρκτικό Ωκεανό τον χειμώνα είναι το φονικό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τις τελευταίες εβδομάδες την Ευρώπη από τη μία άκρη της μέχρι την άλλη!

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η πυρηνική ενέργεια, μόνιμος κίνδυνος για την ανθρωπότητα

Η πυρηνική ενέργεια αποτελεί έναν μόνιμο κίνδυνο για την ανθρωπότητα, είτε χρησιμοποιείται για ειρηνικούς σκοπούς, όπως η εξασφάλιση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε για πολεμικούς, όπως τα πυρηνικά όπλα. Η μόνη λύση είναι η στροφή της κοινωνίας σε μορφές ενέργειας φιλικές προς το περιβάλλον, όπως οι ανανεώσιμες πηγές, αιολική, ηλιακή ή υδροηλεκτρική.

Τρομακτικοί ήχοι απο τον ουρανό: Η πρώτη επιστημονική επιβεβαίωση

Είναι γνωστό οτι ακούγονται παράξενοι και τρομακτικοί θόρυβοι σε όλη τη Γη. Ακόμη όμως πιο ανησηχυτικό και τρομακτικό είναι ότι οι λαλίστατοι κατα τα άλλα γεωφυσικοί και σεισμολόγοι, δεν εμφανίστηκαν πουθενά για να δώσουν κάποια εξήγηση για αυτούς τους θορύβους.



Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φονικός σεισμός τις Φιλιππίνες

Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 29 αγνοούνται μετά τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, ανάμεσά τους και ένα παιδί 9 ετών.

Υδάτινος εφιάλτης στην Αυστραλία

Εφιαλτικές στιγμές ζουν τα τελευταία 24ωρα δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι περιοχών του Κουϊνσλαντ και της Νέας Νότιας Ουαλίας, που έχουν πλημμυρίσει από τις καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για συνέχιση των βροχοπτώσεων και επιδείνωση της κατάστασης.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Οι μυστηριώδεις "Ήχοι της Αποκάλυψης" ακούστηκαν αυτή την φορά στο Τέξας

Μυστηριώδεις ήχοι που κάποιοι τους συνδέουν με την "Αποκάλυψη" ή το "Τέλος του κόσμου" τον Δεκέμβριο του 2012, για άλλη μια φορά ακούστηκαν, στο Τέξας αυτή τη φορά μετά.

Oι μικροσεισμοί θα φέρουν καταστροφές στη Γη

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί ερευνητές για τους μικροσεισμούς του ηφαιστείου της Σαντορίνης. Διαβάστε το αφιέρωμα του Spiegel για τον εφιάλτη του Αιγαίου.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα φάση ηφαιστειακής διέγερσης και ότι οι εκρήξεις τους μπορεί να οδηγήσουν την Γη σε μεγάλες καταστροφές.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τα «υπερηφαίστεια» μπορούν να ξυπνήσουν...

Περισσότερα από 3.000 χρόνια μετά τη βίαιη ηφαιστειακή έκρηξη που κατέστρεψε το νησί της Σαντορίνης στο Αιγαίο, την Εποχή του Χαλκού, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα «υπερηφαίστεια» μπορούν να ξυπνήσουν μέσα σε μόλις μερικές δεκαετίες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο βρετανικό επιστημονικό περιοδικό Nature.


Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Ηφαιστειακές εκρήξεις προκάλεσαν την Μικρή Εποχή των Παγετώνων!

Τέσσερις ηφαιστειακές εκρήξεις που εκδηλώθηκαν σε τροπικές περιοχές γύρω στο 1300, είναι υπεύθυνες για την λεγόμενη "Μικρή Εποχή των Παγετώνων". Αυτό ανακοίνωσαν επιστήμονες, εξηγώντας πως μετά από τις εκρήξεις αυτές τεράστια σύννεφα θείου "έκρυψαν" τον ήλιο, με αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση των αρκτικών θερμοκρασιών η οποία οδήγησε στην επέκταση των πάγων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...