Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

«Πιο πιθανή η επίθεση κατά του Ιράν»

Όλο και πιο πιθανή γίνεται μία επίθεση κατά του Ιράν, κατά την εκτίμηση του ισαρηλινού προέδρου, Σιμόν Πέρες.


Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της πατρίδας του, λίγο πριν τη δημοσιοποίηση έκθεσης για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης από την Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Ο Πέρες είπε ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών διαφόρων χωρών που παρακολουθούν το Ιράν ανησυχούν και πιέζουν τους ηγέτες τους να προειδοποιήσουν ότι το Ιράν είναι έτοιμο να αποκτήσει ατομικά όπλα. Πρέπει να στραφούμε προς αυτές τις χώρες για να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους...Αυτό πρέπει να γίνει και υπάρχει μια μακριά λίστα επιλογών».

Η ΙΑΕΑ θα δώσει στη δημοσιότητα στις 8 Νοεμβρίου έκθεση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, την οποίο ισραηλινοί ειδικοί χαρακτηρίζουν «ιδιαίτερα ανησυχητική». Ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν εκτιμά πως αυτή η έκθεση θα αποδείξει «πέραν πάσης αμφιβολίας» τους στρατιωτικούς στόχους του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος και εξέφρασε την ελπίδα ότι στο Ιράν θα επιβληθεί μια νέα σειρά διεθνών κυρώσεων.

Η πιθανότητα μιας προληπτικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν ήρθε ξανά στην επιφάνεια τις τελευταίες ημέρες, μετά τις φήμες και τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης της χώρας ότι το υπουργικό συμβούλιο είναι διχασμένο σε αυτό το θέμα.

πηγή,   newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...