Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Η Κίνα σε επιφυλακή: 381,000 άτομα μολύνθηκαν με τον αφθώδη πυρετό, 212 οι νεκροί



Η επαρχία Hunan της Κίνας συνέστησε τη Κυριακή στους γονείς να αναζητήσουν επείγουσα ιατρική θεραπεία για όσα παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα του αφθώδους πυρετού, έπειτα από επίσημα στοιχεία που κάνουν λόγο για 112 νεκρούς από την ασθένεια τον περασμένο μήνα.

Η συγκεκριμένη ασθένεια, στην οποία τα παιδιά είναι ιδιαιτέρως ευάλωτα, έχει μολύνει συνολικά περισσότερα από 381.000 άτομα σύμφωνα με επίσημη αναφορά του Υπουργείου Υγείας της Κίνας που ανακοινώθηκε τη περασμένη εβδομάδα.


“Η συχνότητα εμφάνισης της νόσου τον Ιούνιο ήταν πολύ μεγαλύτερη από αυτή του Ιουνίου του προηγούμενου έτους, και αυτό ενδέχεται να οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτό το καλοκαίρι” δήλωσε ο Liu Fuqiang ο οποίος είναι αρμόδιος του επαρχιακού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Η επαρχία προέτρεψε τους γονείς και τους δασκάλους να στέλνουν τα παδιά αμέσως στο νοσοκομείο εάν εμφανίσουν συμπτώματα της ασθένειας, συμπεριλαμβανομένων των εξανθημάτων στο δέρμα, του στοματικού έλκους και του υψηλού πυρετού.

Τον Ιούνιο, 34.768 μολύνσεις επιβεβαιώθηκαν και 17 άτομα πέθαναν από την ασθένεια στην επαρχία Hunan.

Δημοσιεύματα που βρήκαμε εδώ στο pentapostagma.gr κάνουν λόγο για περισσότερα από 460.000 μολυσμένα άτομα από τον αφθώδη πυρετό το Μάιο και 132 θανάτους ασθενών, σύμφωνα με επίσημη αναφορά του Υπουργείου Υγείας της χώρας.
Τις τελευταίες ημέρες, οι υγειονομικές αρχές σε αρκετές επαρχίες και περιοχές της Κίνας, όπως της Gansu, της Fujian, της Jiangsu και της Xinjiang έχουν εκδόσει προειδοποιήσεις σχετικά με πιθανό ξέσπασμα της νόσου.



pentapostagma.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...