Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Μυστηριώδης σχηματισμός 800.000 χιλιομέτρων πάνω στον Ήλιο-αναμένεται έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας άνευ προηγουμένου


11 Αυγούστου 2012 - Η παράξενη συμπεριφορά του Ήλιου έχει αναφερθεί αρκετές φορές πρόσφατα. Όπως όλοι γνωρίζουμε περιμένoυμε τον ηλιακό κύκλο 24 και οι επιστήμονες παρακολουθούν τον Ήλιο.Στην επιφάνεια του εμφανίστηκε ένας τεράστιος σκοτεινός σχηματισμός  τέτοιου μέγεθους που δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ πριν από τους επιστήμονες. Είναι μια σκοτεινή ζώνη, ή μια ρωγμή μήκους περίπου 800.000 χλμ!


Η σκοτεινή περιοχή φωτογραφήθηκε από εμπειρογνώμονες της NASA , οι οποίοι προσπαθούν τώρα να καθορίσουν τη φύση του φαινομένου το οποίο είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι πολύ πιθανό ότι μια πυκνή μάζα ψυχρού αερίου,να  διατηρείται στην επιφάνεια του ουράνιου σώματος από τα μαγνητικά πεδία. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι τα σκοτεινά σημεία στον ήλιο είναι περιοχές όπου η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή του  Ήλιου στην επιφάνειά του.


Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε εδώ δεν είναι μια φυσιολογική  ηλιακή κηλίδων η οποία αυξάνεται με ανησυχητικό ρυθμό. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η περιοχή αυτή έχει αυξηθεί σχεδόν κατά ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα σε μόλις τρεις ημέρες. Οι προβλέψεις της NASA λένε ότι το Σεπτέμβριο του 2012, θα μπορεί να υπάρξουν αναταραχές στην επιφάνεια του Ήλιου άνευ προηγουμένου.


Αναμένουμε ότι οι μεγάλες ηλιακές εκλάμψεις μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες σε όλο τον κόσμο. Σχολιάζοντας τη μελέτη για τους κινδύνους του "διαστημικού καιρού",ο  αστροφυσικός Ντάνιελ Μπέικερ, δήλωσε ότι οι συνέπειες θα είναι συγκρίσιμες με έναν πυρηνικό πόλεμο ή με την πτώση ενός τεράστιου αστεροειδούς. Όσον αφορά τα δίκτυα και τους δορυφόρους, οι ειδικοί ανησυχούν ιδιαίτερα για τις CME  (στεφανιαίες εκτινάξεις μάζας). Υπάρχει ο κίνδυνος ότι μια μέρα, μπορείτε εξαφανίσουν όλη τη ηλεκτρονική κοινωνία μας.



Η περίοδος που αναμένεται έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας κατά περίεργη σύμπτωση είναι από το Σεπτέμβριο μέχρι το τέλος του έτους ,τον Δεκέμβριο του 2012,τότε δηλαδή που προβλέπεται το τέλος του κόσμου σύμφωνα με το ημερολόγιο των Μάγιας.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...