Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ενισχύει το μετρό της για πυρηνικές επιθέσεις


Το δίκτυο του υπόγειου σιδηρόδρομου στο Πεκίνο ενισχύει η Κίνα, προκειμένου αυτό να γίνει πιο ανθεκτικό απέναντι σε επιθέσεις με πυρηνικά ή χημικά όπλα έγινε γνωστό από κρατικά ΜΜΕ της χώρας.

Η αποκάλυψη της ενίσχυσης αυτής για στρατιωτική χρήση του δικτύου του μετρό του Πεκίνου ήρθε στη δημοσιότητα με την εγκαινίαση μιας νέας γραμμής στην κινεζική πρωτεύουσα στις 30 Δεκεμβρίου μαζί με την επέκταση άλλων γραμμών.

Όπως ανέφερε η κινεζική κρατική εφημερίδα Global Times το μετρό είναι σε θέση να αντέξει «πυρηνικές και χημικές επιθέσεις».


Αμερικανός επίσημος σχολιάζοντας το δημοσίευμα της κινεζικής εφημερίδας δήλωσε ότι η κίνηση αυτή της Κίνας είναι ασυνήθιστη καθώς το Πεκίνο  έχει θέσει ως προτεραιότητα την αναβάθμιση του πυρηνικού της οπλοστασίου, με την δημιουργία νέων πυραυλικών συστημάτων αλλά και αντι-δορυφορικών όπλων.


Δεν είναι όμως μόνο η Κίνα. Η Ρωσία τον περασμένο χρόνο είχε ανακοινώσει την κατασκευή 5000 πυρηνικών καταφυγίων έτσι ώστε να δώσουν προστασία στο γενικό πληθυσμό σε περίπτωση ενός μελλοντικού πυρηνικού πολέμου.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...