Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

Οι πιο τρομακτικές φυσικές καταστροφές στην ιστορία

Οι φυσικές καταστροφές προκαλούν γοητεία σε όλους-με αυτό το συγκεκρημένο χαρακτήρα τους
.Άλλα αυτή η γοητεία μπορεί πολύ εύκολα να γίνει φόβος και τρόμος για τον καθένα μας.Αυτή είναι η λίστα με τις δέκα πιο τρομακτικές φυσικές καταστροφές από ποτέ.


Ο Τυφώνας του ΕιρηνικούΟι τυφώνες του Ειρηνικού είναι γενικά πιο ισχυροί από ό, τι οι τυφώνες του Ατλαντικού, επειδή  έχουν πολύ πιο πολύ νερό που και μπορούν να συγκεντρώσουν δύναμη.

Η λύμνη  Nyos


Η λύμνη  Nyos ένα παράδειγμα από τις ποιο γνωστές παράξενες φυσικές καταστροφές. Τα κριτήρια που απαιτούνται για να συμβούν τα καθιστούν πολύ σπάνια.

Ο σεισμός της Χιλής το 1960

Ο πιο ισχυρός σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ χτύπησε κοντά Valdivia, Χιλή στις 22 Μαΐου 1960, στις 14:11 τοπική ώρα.

 Το 2003, Ευρωπαϊκό κύμα καύσωνα

Η Ευρώπη δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ζεστά καλοκαίρια.Δείτε το ποιο ζεστό καλοκαίρι που έχει καταγραφεί ποτε στη Ευρώπη.

Η καταιγίδα του αιώνα

Από της 12 - 13 Μαρ του 1993, μία πραγματικά κυκλωνική καταιγίδα που σχηματίζεται ανοικτά των ανατολικών εδάφων των Ηνωμένων Πολιτειών, τόσο μεγάλη σε μέγεθος που την προκάλεσε ένα μοναδικό συνονθύλευμα από κακές καιρικές συνθήκες.

 Η μεγάλη πλημμύρα του 1931


Η θανατηφόρα φυσική καταστροφή που έχει καταγραφεί ποτέ.Είχε συμβεί στα μέσα του χειμώνα,την άνοιξη του 1931 στην κεντρική Κίνα

 Η έκρηξη Tunguska


Στις 30 Ιουνίου του 1908, περίπου στις 07:14 π.μ. τοπική ώρα, ένας αστεροειδής ή κομήτης έπεσε κατακόρυφα πάνω από το χαμηλότερο ποταμό της Τουνγκούσκα, στο Κρασνογιάρσκ,της Ρωσίας,σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Σιβηρίας, και πυροδότησε σε υψόμετρο από 3 έως 6 μίλια.

Η Γέφυρα Creek F5 Tornado το 1999


Στις 3 Μαΐου 1999, ένα ξέσπασμα ενός δυνατού ανεμοστρόβιλου διάρκειας 3 ημερών, ξεκίνησε με ένα κτύπημα, στο Tornado 19:12 τοπική ώρα.

Η  Έκρηξη του ηφαιστείου Tambora το 1815


Megatsunamis ήταν μόνο η θεωρία μέχρι τις 9 Ιουλίου, 1958, όταν, στο Lituya Bay, έναν πολύ στενό σημείο κόλπου της Αλάσκας, ένας σεισμός μεγέθους 7,7 έπληξε 90 εκατομμύρια τόνους πέτρας και πάγου από το βουνό στην κορυφή του κόλπου.

πηγή:  http://trelo-gatos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...