Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ισχυρός σεισμός στο Μεξικό

Ισχυρός αλλά και ασυνήθιστα μεγάλης χρονικής διάρκειας ήταν ο σεισμός 6.7 βαθμών που έπληξε τα ξημερώματα, την πολιτεία Γκερέρο στα νοτιοδυτικά του Μεξικού. Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες.

Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 03.47 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στην πολιτεία Γκερέρο στο Μεξικό, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν μάχη για να εντοπίσουν επιζώντες μέσα στα συντρίμια.

Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία, ο σεισμός είχε εστιακός βάθος 64,9 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του ήταν 42 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Γκερέρο και 166 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της πόλης του Μεξικού.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές εννέα πολιτειών ενώ το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, μετέδωσε ότι οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα κτήρια θορυβημένοι από τον μεγάλης χρονικής διάρκειας σεισμό και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί σε ορισμένα τμήματα της πόλης.

Στην Ιγκουάλα, μια μικρή πόλη ανάμεσα στην Πόλη του Μεξικού και το Ακαπούλκο, όπου σημειώθηκαν και οι περισσότερες ζημιές καθώς το επίκεντρο ήταν κοντά, ένας 18χρονος σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε η οροφή του σπιτιού του, ενώ στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την πρωτεύουσα με το Ακαπούλκο, ένας 25χρονος σκοτώθηκε όταν ένα κομμάτι βράχου έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό του.

Στην πρωτεύουσα διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε 25 συνοικίες, ενώ ο κόσμος εγκατέλειψε πανικόβλητος τα κτίρια και βγήκε στους δρόμους.

Ο σεισμός σημειώθηκε ενώ χιλιάδες προσκυνητές καταφθάνουν στο Μεξικό για τη γιορτή της Παναγίας της Γουαδελούπης.

πηγή:  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...