Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Φοβούνται νέα πτώση μετεωρίτη στη γη οι επιστήμονες


H NASA και το Κογκρέσο των ΗΠΑ, στις 19 Μαρτίου 2013, σε συνέντευξη τύπου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά την αντιμετώπιση αστεροειδών και την δημιουργία μιας ασπίδας άμυνας κατά των αστεροειδών.

Το τελευταίο διάστημα και γενικότερα τα τελευταία 2 χρόνια, ο πλανήτης μας δέχεται απρόσμενα πολλές πτώσεις αστεροειδών, πολύ μικρών βέβαια, πλην του πιο μεγάλου που έπεσε το προηγούμενο μήνα στη Ρωσία και προκάλεσε πολλές ζημιές.

Τώρα έρχεται να ταράξει τα νερά των αστρονόμων αλλά και ολόκληρου του κόσμου, η δήλωση ενός επιστήμονα με το όνομα Raymond. Συγκεκριμένα δήλωσε, πως περιμένει μέσα στις επόμενες 1 με 2 εβδομάδες, μία πτώση μετεωρίτη, στην Αμερική. Δήλωσε πως στην αρχή δεν πίστευε πως τα στοιχεία του έδιναν αυτή τη τροχιά για το συγκεκριμένο αστεροειδή, ωστόσο όταν τα ξαναείδε και τα επανεξέτασε δεν πίστευε στα μάτια καθώς τα στοιχεία επαληθεύτηκαν.

Τέλος δήλωσε, πως από τη γη, δεν μπορούμε να διακρίνουμε ακριβώς τα ουράνια σώματα που κατευθύνονται προς τα εμάς, εξαιτίας είτε της σκιάς που δημιουργεί η γη στον αστεροειδή, είτε του φωτός του ήλιου που μας δείχνει τη σκιά του αστεροειδή με αποτέλεσμα να μη τον διακρίνουμε.

Εμείς πάντως κρατάμε επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο επιστήμονα, στηρίζοντας πάντως τις φοβίες της NASA, όσον αφορά την αντιμετώπιση αστεροειδών και την δημιουργία μιας ασπίδας άμυνας κατά των αστεροειδών.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...