Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σεισμός 6, 8 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ένα χρόνο μετά τον φονικό σεισμό στην Ιαπωνία, ο εφιάλτης ξαναζει καθώς σεισμός 6,8 ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοιχτά της βορειοανατολικής Ιαπωνίας, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο.

Η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως το επίκεντρο του σεισμού βρισκόταν σε απόσταση 210 χλμ. από τις ακτές του Χοκάιντο (βόρεια Ιαπωνία) και σε βάθος μόνο 10 χιλιομέτρων.
Μάλιστα έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι ενώ ήδη ένα κύμα 10 εκατοστών έφτασε στις ακτές του Χοκάιντο, στη βόρεια άκρη της Ιαπωνίας.

Νωρίτερα, η προειδοποίηση για τσουνάμι έκανε λόγο για μέγιστο ύψος 50 εκατοστά. Την προειδοποίηση είχε εκδώσει η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στις επαρχίες Αομόρι, Ιουάτε (βορειοανατολική Ιαπωνία) και Χοκάιντο.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ένα κύμα 10 εκατοστών παρατηρήθηκε στην παραλιακή πόλη Εριμό (νότιο Χοκάιντο) στις 18:52 (τοπική ώρα, 11:52 ώρα Ελλάδας) χωρίς να προκαλέσει ζημιές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji, οι αρχές της Αομόρι και της Ιουάτε συμβούλευσαν τους κατοίκους πολλών παραθαλάσσιων περιοχών να μεταβούν σε ασφαλή σημεία.


ΠΗΓΉ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...