Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στο Ακαπούλκο-Ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στην πόλη Ακαπούλκο του Μεξικού, όπως ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ.
Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Γκερέρο του νότιου Μεξικό, και το εστιακό βάθος ήταν μόλις 17,5 χλμ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Η αρχική εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού ήταν 7,9 Ρίχτερ.

Περισσότερες από 500 κατοικίες έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει σε πολλές πόλεις κοντά στο επίκεντρο του ισχυρού σεισμού. "Περισσότερα από 500 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταρρεύσει", όμως "δεν έχουμε καταγράψει θύματα" προς το παρόν στις πολιτείες Γκερέρο και Οαχάκα, δήλωσε ο κυβερνήτης Άνχελ Αγκουίρε στο τηλεοπτικό δίκτυο Milenio.

Ο Αγκουίρε πρόσθεσε ότι ελέγχονται τα δημόσια κτίρια και τα σχολεία, ενώ έχουν δημιουργηθεί καταφύγια στην πόλη Ομετέπεκ, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αλλά και στις γύρω περιοχές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια, ενώ οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο, σύμφωνα με το Reuters.

Οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων διακόπηκαν και στους δρόμους της πρωτεύουσας προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.


Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε πως δεν προκλήθηκε τσουνάμι από τη σεισμική δόνηση, την ισχύ της οποίας εκτιμά σε 7,8 Ρίχτερ, προειδοποιώντας ωστόσο για πιθανότητα τοπικών φαινομένων τσουνάμι.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...