Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νότια Κορέα: Απέκρυψαν βλάβη σε πυρηνικό αντιδραστήρα!

Οι μηχανικοί ενός πυρηνικού σταθμού στη Νότια Κορέα απέκρυψαν ηλεκτρική βλάβη που σημειώθηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσαν σήμερα οι αρχές πυρηνικής ασφαλείας της χώρας, τονίζοντας ότι οι μηχανικοί αυτοί θα τιμωρηθούν.

Στον αντιδραστήρα Gori-1 κοντά στο λιμάνι Μπουζάν σημειώθηκε σύντομη διακοπή ρεύματος στις 9 Φεβρουαρίου. Η γεννήτρια ασφαλείας δεν τέθηκε αμέσως σε λειτουργία με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των υδάτων ψύξης.


«Ο αρχιμηχανικός και οι συνάδελφοί του μηχανικοί απέκρυψαν τη βλάβη αυτή επί ένα μήνα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Επιτροπής για την πυρηνική σφάλεια, Κανγκ Σανγκ-Σουν.
«Θα τους καταλογιστούν ευθύνες από τη διεύθυνση του σταθμού και θα προσαχθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης», τόνισε.

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης ήταν σύντομη (12 λεπτά) και οι ράβδοι καυσίμου παρέμειναν σε χαμηλή θερμοκρασία, πρόσθεσε ο νοτιοκορεάτης αξιωματούχος, σύμφωνα με τον οποίο δεν προκλήθηκε διαρροή ραδιενέργειας.

Οι εταιρείες Korea Hydro and Nuclear Power Co., οι οποίες διαχειρίζονται το σταθμό δεν ενημέρωσαν επί ένα μήνα τις πυρηνικές αρχές για το επεισόδιο αυτό. Εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η βλάβη αυτή θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες εάν διαρκούσε περισσότερο.

Η Νότια Κορέα διαθέτει 20 πυρηνικούς αντιδραστήρες που καλύπτουν το 35% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα.

Η Σεούλ θα φιλοξενήσει την προσεχή εβδομάδα διάσκεψη για τα πυρηνικά, στην οποία θα συμμετάσχουν πολλοί αρχηγοί κρατών, ανάμεσά τους και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Η διάσκεψη αυτή είναι αφιερωμένη στην πυρηνική ασφάλεια παγκοσμίως και στους κινδύνους της πυρηνικής τρομοκρατίας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...