Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Κατακλυσμοί στην Ιαπωνία: 400.000 άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους


Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που δημοσιεύει το pentapostagma.gr, περίπου 400.000 άτομα διατάχθηκαν ή συμβουλεύτηκαν να εγκαταλείψουν τις οικίες τους το Σάββατο στη νοτιοδυτική Ιαπωνία καθώς σφοδρή νεροποντή έπληξε τη περιοχή για τρίτη συνεχή ημέρα αφήνωντας 29 νεκρούς και αγνοούμενους, σύμφωνα με τους αξιωματούχους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες στο κύριο νότιο νησί του Kyushu καθώς η νεροποντή είχε ρυθμό έως και 11 εκατοστά το Σάββατο..

Οι διαταγές εκκένωσης αφορούσαν περίπου 260.000 άτομα στο βόρειο τμήμα του νησιού όπου και περισσότερα ποτάμια εκβάλλουν στις όχθες, σύμφωνα με αναφορά των τοπικών μέσω στο νησί.
Οι άτυχοι πληγέντες μετέβησαν σε ειδικά σχεδιασμένα καταφύγια για τη θεομηνία όπως σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια.

Ακόμη περίπου 140.000 άτομα συμβουλεύτηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους ώστε να αποφύγουν μία πιθανή καταστροφή, σύμφωνα με αξιωματούχους με τους οποίους επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στους τέσσερις πληγέντες οικισμούς του Kyushu.

Εικόνες από τα τηλεοπτικά δίκτυα έδειξαν το μέγεθος της καταστροφής, καθώς λασπωμένοι χειμάρροι και πλημμυρισμένα σπίτια έκαναν τους αξιωματούχους να περιγράψουν τη κατάσταση ως έναν άνευ προηγουμένου κατακλυσμό, σε μία κανονική εποχική περίοδο βροχοπτώσεων.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μονάχα στον οικισμό της Fukuoka, 78,600 άτομα διατάχθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς υπερχείλισαν ποταμοί σε δεκάδες σημεία του οικισμού και σημειώθηκαν 181 κατολισθήσεις.



pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...