Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στη Σουμάτρα


Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της στον πανικό που προκάλεσε η σεισμική δόνηση των 6,4 βαθμών η οποία σημειώθηκε σήμερα δυτικά της νήσου Σουμάτρα της Ινδονησίας και για την οποία δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.


Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής, το οποίο αναθεώρησε την αρχική του εκτίμηση για το μέγεθος του σεισμού (6,6 βαθμοί), το υπόκεντρο του υποθαλάσσιου σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 22 χιλιομέτρων.

Η δόνηση σημειώθηκε περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου Σουμάτρα και 20 χιλιόμετρα από το μικρό νησί Σιμέλου των περίπου 80.000 κατοίκων. Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλο πανικό ιδιαίτερα στο νησάκι αυτό όπου μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από πτώση ενώ έτρεχε για να γλιτώσει, έξω από το σπίτι της.


Σύμφωνα με μαρτυρίες ο σεισμός διήρκεσε περίπου ένα λεπτό και ό κόσμος πανικόβλητος εγκατέλειψε τα σπίτια του. Σε ορισμένες περιοχές διακόπηκε η ηλεκτροδότηση.

Η Ινδονησία βρίσκεται στη "Ζώνη της Φωτιάς" του Ειρηνικού όπου συναντώνται πολλές ηπειρωτικές πλάκες προκαλώντας μεγάλη ηφαιστειακή και σεισμική δραστηριότητα.
 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...