Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Σεισμός 7,4 ρίχτερ στην Ιαπωνία


Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το πρωί (ώρα Ελλάδος) στις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής ο σεισμός έχει ένταση 7,4 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού είναι 245 χιλιόμετρα από την  Kamiashi και σε εστιακό βάθος 36 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός  και στο Τόκιο όπου αρκετά κτήρια ταρακουνήθηκαν. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημίες και νεκρούς.

Προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου εκδόθηκε για τις ακτές της Miyagi Prefecture στη βορειοανατολική Ιαπωνία, η οποία επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου 2011.

Η προειδοποίηση ήρθη λίγες ώρες αργότερα.

Ο παρουσιαστής του NHK έκανε έκκληση στους από τους πολίτες "Θυμηθείτε  τον σεισμό και το τσουνάμι πέρσι. Τηλεφωνήστε στους γείτονές σας και εγκαταλείψτε τα σπίτια σας."

Η Tokyo Electric Power Co στην οποία ανήκει το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα στις εγκαταστάσεις από τον σημερινό σεισμό, ωστόσο μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι, κάλεσε τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...