Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ποιοι ήταν οι Μάγιας που προέβλεψαν το τέλος του Κόσμου;


Και τι προβλέπει το περιβόητο ημερολόγιο;


Mπορεί τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να απέχουν μόλις ελάχιστες μέρες, αλλά γύρω μας δεν επικρατεί ο γνωστός πανζουρλισμός με τα ψώνια, τα δώρα και τις εξόδους που βρισκόταν στο επίκεντρο όλες τις προηγούμενες χρονιές. Ο λόγος; Το επερχόμενο τέλος του κόσμου την Παρασκευή (21-12-2012) σύμφωνα πάντα με τις προφητείες και το περιβόητο ημερολόγιο των Μάγια! Είτε το πιστεύουμε είτε όχι, σίγουρα όλοι μας έχουμε μπει στο τριπάκι να διαβάσουμε και να μάθουμε τι είπε ο αρχαίος αυτός λαός για τη συγκεκριμένη μέρα. Ποιοι είναι όμως οι Μάγιας και τελοσπάντων γιατί μελετώνται τόσο φανατικά ακόμα και σήμερα, σε σημείο που να καθορίζουν και το τέλος του κόσμου;


Οι Μάγιας λοιπόν είναι ένας από τους πιο λαμπρούς πολιτισμούς όλων των εποχών ο οποίος απλώθηκε από το Γιουκατάν μέχρι την Ονδούρα στην Κεντρική Αμερική. Έφτασε στο απόγειό του μεταξύ 300 και 900 μ.Χ. με πλήρη ανάπτυξη στις τέχνες, την πολιτική δομή, την κουλτούρα, τα μαθηματικά, την αστρονομία και το ημερολόγιο. Είναι οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν την έννοια του αριθμού ενώ εφάρμοζαν περίπλοκους μαθηματικούς και ημερολογιακούς υπολογισμούς. Όλες αυτές οι γνώσεις είχαν σαν βάση την  μεταφυσική.


Όσον αφορά στο περιβόητο ημερολόγιό τους, θεωρείται το ακριβέστερο στην ανθρώπινη ιστορία. Ξεκίνησαν την χρονολόγησή τους από το 3114 π.Χ. στιγμή που θεωρείται και η τελευταία, από τις τέσσερις, δημιουργία του Κόσμου. Με βάση λοιπόν την μέτρησή τους στο πέρασμα των αιώνων, προσδιορίζουν το τέλος αυτής τη εποχής στο 2012 μ.Χ, όπου είτε θα γίνει η καταστροφή του κόσμου, είτε θα γίνει μία νέα αρχή.

Όσοι λοιπόν πανικοβάλλεστε και μόνο στη σκέψη της επερχόμενης καταστροφής, υιοθετείστε την άλλη άποψη που μιλά για μία αναγέννηση και αναδημιουργία του κόσμου. Ίσως στις 22-12-2012 να μην υπάρχει πλέον το κακό στην γη, ο πόνος, η πείνα και το... ελληνικό χρέος! Σκεφτείτε θετικά και κάντε τα σχέδιά σας για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς άφοβα, γιατί πολύ απλά πιστεύουμε στην ανανέωση και όχι στην καταστροφή!




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...