Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η προφητεία του Άγιου Μαλαχία για τον Πάπα και το τέλος του κόσμου


H είδηση της ξαφνικής παραίτησης του Πάπα από το θρόνο προκάλεσε έκπληξη στο Βατικανό


Πρόκειται για την πρώτη παραίτηση Πάπα από το θρόνο εδώ και αιώνες, για την ακρίβεια από το 1415, και στο Βατικανό επικρατεί ανησυχία και σκεπτικισμός, ενώ προετοιμάζεται η διάδοχη κατάσταση.

Μετά την είδηση της παραίτησης, ήρθε στο φως μια αρχαία προφητεία που προκαλεί ερωτήματα, καθώς ο Ιρλανδός Αγιος Μαλαχίας είχε προβλέψει από τον 12ο αιώνα το τέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και την Τελική Κρίση, δηλαδή τη Δευτέρα Παρουσία.

Σύμφωνα με τις προφητείες του Μαλαχία, ο επόμενος Πάπας θα είναι μαύρος και ο τελευταίος καθώς κατά τη διάρκεια της δικής του Βασιλείας θα έρθει το Τέλος του κόσμου.

«Στον τελικό διωγμό της Αγίας Ρωμαϊκής Εκκλησίας θα βασιλεύει ο Πέτρος ο Ρωμαίος ο οποίος θα βοσκήσει το ποίμνιό του μέσα σε μεγάλη δοκιμασία μετά την οποία η πόλη των επτά λόφων ( Ρώμη ) θα καταστραφεί και ο φοβερός Κριτής θα κρίνει τους ανθρώπους», αναφέρει το κείμενο.

Στο 1139 ο Μαλαχίας ο οποίος υπήρξε Αρχιεπίσκοπος του Armagh (κάτι που αντιστοιχεί στο «πάσης της Ιρλανδίας») ταξίδευσε από την Ιρλανδία στην Ρώμη για να δώσει έναν απολογισμό σχετικά με τις υποθέσεις του.

Εκεί είχε ένα περίεργο όραμα για το μέλλον μέσα στο οποίο του αποκαλύφθηκε το όνομα του κάθε Πάπα συνολικά 112 τον αριθμό για όλα τα χρόνια ( εννοείται από εκείνη την χρονική στιγμή ) μέχρι το τέλος του κόσμου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η λίστα του Αγίου Μαλαχία αριθμεί 268 Πάπες, δύο παραπάνω από εκείνη του Βατικανού, πιθανότατα επειδή ο «προφήτης» συμπεριλαμβάνει και δύο «Αντιπάπες» στη λίστα του.

Το κείμενο αυτό του Αγιου Μαλαχία αμφισβητείται έντονα από μεγάλο μέρος της Καθολικής Εκκλησίας, ενώ το γεγονός ότι η καταγραφή των ονομάτων χάθηκε κάπου στα αρχεία του Βατικανού μέχρι την επάνεμφάνισή της το 1590 δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...