Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Σούπερ ηφαίστειο μπορεί να αφανίσει τη ζωή στον πλανήτη!


Νέα σοκαριστική ανακάλυψη επιστημόνων που θυμίζει εικόνες από την «Αποκάλυψη»! Οι ερευνητές βρήκαν πως κάτω από τον Ειρηνικό ωκεανό υπάρχει ένα τεράστιο ηφαίστειο, το οποίο και όταν θα εκραγεί, θα θέσει σε κίνδυνο την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη!

Το Πανεπιστήμιο της Γιούτα είναι εκείνο που κατά την έρευνά του στον ωκεανό, βρήκε πως τα πετρώματα της γης έχουν δημιουργήσει το ηφαίστειο, το οποίο βρίσκεται σε βάθος των 1.800 μιλίων, σε σημείο του να φτάνει στον μανδύα της γης.

Παρά το γεγονός πως σε περίπτωση έκρηξης του, το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη αναμένεται να εξαφανιστεί, και να μην υπάρξει μορφή ζωής που να επιζήσει από τις καταστροφές, οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί, καθώς περιμένουν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί σε περίπου… 100 εκατομμύρια χρόνια!

Ο Μάικλ Θορν, ο οποίος ήταν και ο επικεφαλής της έρευνας και γνωστός σεισμολόγος στις ΗΠΑ έμεινε άναυδος όταν συνειδητοποίησε το μέγεθός του, καθώς πρόκειται για ένα «super volcano», όπως τα αποκαλούν οι ειδικοί. « Σύμφωνα με τη μελέτη μας, πρόκειται για ότι πιο μεγάλο έχουμε δει ποτέ. Σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί, η ζωή του πλανήτη μας είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει να υπάρχει» είναι τα λόγια του ερευνητή στη Daily Mail.


Αλλά, συνεχίζοντας, θέλησε να καθησυχάσει τον κόσμο λέγοντας με χιουμοριστική διάθεση: «Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει πιθανότητα να το δούμε ενεργοποιημένο, παρά σε περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια. Συνεπώς, μην ακυρώσετε τις διακοπές σας για φέτος».

Μια πιθανή έκρηξή του, θα μπορούσε να είναι καταστροφική για τον πλανήτη με δύο τρόπους: Είτε δημιουργώντας τεράστια σύννεφα δηλητηριωδών αερίων και τέφρας, η οποία θα μπορούσε να καλύψει, όλη την Αμερική αλλά και να ταξιδέψει με τη βοήθεια των ανέμων και στην υπόλοιπη υδρόγειο. Η δεύτερη περίπτωση είναι, να γίνει μια υποθαλάσσια έκρηξη, η οποία θα μπορούσε να δημιουργήσει τεράστια κύματα τσουνάμι, τα οποία και θα μπορούν να «ταξιδέψουν» για πολλά χιλιόμετρα, καταστρέφοντας τα πάντα στο διάβα τους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...