Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας είχε συμβεί και πριν 41.000 χρόνια


Μια ομάδα ερευνητών έχει αποδείξει οριστικά ότι μια απότομη αντιστροφή είχε συμβεί στη Γη περίπου 41 χιλιάδες χρόνια πριν. Η έρευνα διεξήχθη από το γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ). Οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα από την Μαύρη Θάλασσα που δείχνουν την ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας της Γης. Στην πραγματικότητα, αυτά τα δείγματα μελετήθηκαν και έχουν δείξει ότι ο μαγνητισμός τους είχε διαμετρικά αντιστραφεί και ότι αυτό μπορεί να συνέβει μόνο σε μια στιγμή.


Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Δρ Norbert Nowaczyk και τον καθηγητή Helge Arz, δεν περιορίστηκαν μόνο στη μελέτη από τα δείγματα της Μαύρης Θάλασσας, αλλά έχουν επεκτείνει το φάσμα λειτουργίας τους σε περιοχές όπως ο Βόρειος Ατλαντικός, Νότιοw Ειρηνικός και στα νησιά Χαβάη.

Μελέτες σε αυτούς τους τομείς έχουν επίσης δείξει ότι η μετακίνηση των πόλων έχει επηρεάσει προφανώς όλο τον κόσμο, και δεν μπορούμε πλέον να μιλάμε για μαγνητικές ανωμαλίες που σχετίζονται με ορισμένες περιοχές, αλλά για ένα πραγματικό γεγονός παγκοσμίως. Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Γης και των πλανητών Γράμματα Επιστημών.

Η μελέτη έδειξε επίσης, για πρώτη φορά, την ταχύτητα αυτής της αντιστροφής των μαγνητικών πόλων.


Ο Δρ Norbert Nowaczyk εξηγεί:

«Η γεωμετρία του πεδίου της ανεστραμμένης πολικότητας, με τις γραμμές πεδίου να δείχνει προς την αντίθετη κατεύθυνση σε σχέση με την τρέχουσα διαμόρφωση, διαρκεί περίπου 440 χρόνια, και έχει συνδεθεί με μια ένταση του πεδίου, που ήταν μόνο το ένα τέταρτο του τομέα του σήμερα. Το αποτέλεσμα αλλαγής πολικότητας κράτησε μόνο 250 χρόνια, από την άποψη του γεωλογικού χρόνου, η οποία είναι πολύ γρήγορη. Κατά την περίοδο αυτή, το πεδίο ήταν ακόμη ασθενέστερο, με μόνο 5% της αντοχής του τρέχοντος πεδίου. Ως αποτέλεσμα, η Γη εκείνη τη στιγμή έχασε σχεδόν όλη την προστατευτική ασπίδα της από τις μεγάλες κοσμικές ακτίνες, με αποτέλεσμα την έκθεση της σε ακτινοβολία. »


Όπως δήλωσε ο Δρ Nowaczyk αποδεικνύεται από τις ραδιενεργές κορυφές σε πυρήνες πάγου που ανακτήθηκαν από φύλλο πάγου της Γροιλανδίας με ποσοστό δέκα φορές υψηλότερο από το κανονικό, καθώς και ραδιενεργό άνθρακα, και αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες της ερευνητικής ομάδας δεν μπορεί να προσδιοριστεί από μια σύγκρουση με υψηλής ενέργειας πρωτόνια από το διάστημα που συγκρούστηκαν με τα άτομα της ατμόσφαιρας.

Το γεγονός ότι η αντιστροφή της πολικότητας συνέβη στο παρελθόν του πλανήτη Γη, έχει γίνει γνωστό για περίπου πριν 45 χρόνια και ανακαλύφθηκε μετά από ανάλυση της μαγνήτισης των ροων λάβας κοντά στο χωριό Laschamp στο Clemont-Ferrand στο κεντρικό Μεξικό.


Στην πραγματικότητα, τα δείγματα που λαμβάνονται από την λάβα διέφεραν σε μεγάλο βαθμό από την τρέχουσα του γήινου μαγνητικού πεδίου και αυτό είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως «Laschamp συμβάν», αν και τα δεδομένα των δειγμάτων που ελήφθησαν στο Μεξικό έχουν μόνο ένα μέρος της ανάγνωσης του μαγνητικού πεδίου, εκείνα που ελήφθησαν πρόσφατα από την γερμανική ερευνητική ομάδα δείχνουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της μεταβλητότητας, καθώς και σε βάθος υψηλή χρονική ανάλυση.

Οι επιστήμονες μελετούν, επίσης, αν η δημιουργία ή ξαφνική και απότομη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει εξίσου απότομες κλιματικές αλλαγές όπως μίας σούπερ έκρηξης ηφαιστείου που σημειώθηκε πριν 39.500 χρόνια περίπου, στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως τα «πεδία Phlegraean».

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ηφαιστειακή έκρηξη που είναι γνωστή μέχρι σήμερα και συνέβη τα τελευταία 100 χιλιάδες χρόνια, όπου οι στάχτες της έκρηξης με 350 χιλιόμετρα κυβικά βράχων και λάβας, είχε διανεμηθεί σε όλη την ανατολική Μεσόγειο, ακόμη και στην κεντρική Ρωσία.

Τα τρία ακραία σενάρια που αναφέρθηκαν στην έρευνα του γερμανικού ομίλου, και συγκεκριμένα: Ηφαιστειακή έκρηξη, ακραίες καιρικές αλλαγές και ξαφνική αντιστροφή της πολικότητας έχουν μελετηθεί για και καταλογογραφηθεί με ακριβή χρονολογική σειρά.



ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. AYTO TO ΑΡΘΡΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΒΑΛΛΕΤΑΙ ΠΗΓΗ
    http://www.apocalypsejohn.com/2012/12/antistofi-polikotitas.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...