Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η φημολογία " για την "θάλασσα που κοκκίνησε στη Σαντορίνη" και τον δήθεν "σεισμό που αναμένεται"!

Από χθες το πρωί το διαδίκτυο κατακλύζεται από την πληροφορία ότι σεισμολόγοι έχουν μεταβεί κατεπειγόντως στη Σαντορίνη γιατί ανησυχούν από το γεγονός ότι η θάλασσα κοκκίνησε, ανέβασε θερμοκρασία και τα ψάρια εξαφανίστηκαν!

Στο pyles.tv μέχρι αργά το βράδυ λαμβάναμε στο blog "διασταυρωμένες μαρτυρίες" από ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο να λένε ότι βρίσκονταν στο νησί και έβλεπαν μπροστά στα μάτια τους την αναστάτωση που επικρατούσε.

Επιλέξαμε να μην δημοσιεύσουμε στο site τις "καταγγελίες" αυτές, αφού δεν στάθηκε δυνατό να τις διασταυρώσουμε,  αλλά αναρτήσαμε στο λογαριασμό μας στο facebook το παρακάτω post ζητώντας πληροφορίες:

" Εδώ και ώρα αρκετοί φίλοι του pyles.tv μας έχουν στείλει την παρακάτω πληροφορία και ζητούν την άμεση δημοσιοποιησή της, χωρίς όμως να μας διευκρινίζουν αν είναι οι ίδιοι αυτοπτες μάρτυρες ή κάπου το άκουσαν ή το διάβασαν. Μέχρι τώρα δεν έχουμε καταφέρει να διασταυρωσουμε από πουθενά ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Αν υπάρχει κάποιος φίλος από Σαντορίνη που ξέρει κάτι ας μας ενημερώσει. " Επείγον: Στη Σαντορίνη η θάλασσα έχει πάρει κόκκινο χρώμα,η θερμοκρασία των νερών έχει ανέβει στους 30 βαθμούς και τα ψάρια έχουν εξαφανιστεί.Τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε μία τόσο ευαίσθητη γεωλογικά περιοχή;"

Η ανταπόκριση υπήρξε άμεση, με πολλούς φίλους να διαψεύδουν κατηγορηματικά την πληροφορία αλλά και πολλούς που δυστυχώς συνέχισαν την αποστολή στοιχείων που επέμεναν ότι έδειχναν πως  "κάτι δραματικό συμβαίνει"! Δεν δημοσιοποιήθηκε κανένα από αυτά, γιατί όλα είχαν κάτι κοινό: προέρχονταν από ανθρώπους που δεν δέχονταν να επικοινωνήσουμε μαζί τους, παρά τις διαβεβαιώσεις μας πως δεν θα διέρρεε κανένα προσωπικό στοιχείο τους.

Αργά το βράδυ, ένα μέλος του pyles.tv μας ενημέρωσε για την μία ανάρτηση του site neasantorinis.gr με τίτλο "Δεν κάνουν καλό στο νησί οι ανεύθυνες φήμες" το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων " Τελευταία ορισμένοι διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις περί επικείμενου μεγάλου σεισμού ( μάλιστα έχουν προσδιορίσει την ημέρα, το μέγεθος κ.λ.π) , δραστηριοποίηση του Ηφαιστείου κ.α. Αρκετοί ακροατές μας και αναγνώστες μας τηλεφωνούν καθημερινά και ρωτούν εάν υπάρχει κάποια αλήθεια στα όσα ακούγονται. Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να σταματήσει αυτή η ιστορία:


1. Κανείς στον πλανήτη δεν έχει την δυνατότητα να προβλέψει σεισμό μικρό ή μεγάλο, πως λοιπόν κάποιοι πέφτουν θύματα τέτοιας παραπληροφόρησης;
2. Για το Ηφαίστειο όλοι γνωρίζουμε ότι το παρακολουθούν διακεκριμένοι Ηφαιστειολόγοι, Σεισμολόγοι κ.λ.π , όπως ο καθηγητής κ. Φυτίκας, ο κ. Παπαζάχος , ο κ. Βουγιουκαλάκης κ.α. Είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι εάν γνώριζαν κάτι σχετικά με επικείμενη έκρηξη δεν θα ενημέρωναν τις αρχές και τους κατοίκους;".

Η δημοσιοποίηση αυτού του post στον λογαριασμό μας στο facebook, δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις με πολλά σχόλια να είναι άκρως υβριστικά και επιθετικά εναντίον μας γιατί αποφασίσαμε να μην επιτρέψουμε την δημοσίευσή τους, αφού ήταν ανώνυμα και παρά τις συχιζόμενες προσπάθειές μας κανένας από τους δήθεν καταγγέλοντες δεν δέχτηκε να μας δώσει κάποιον τηλεφωνικό αριθμό για να επικοινωνήσουμε μαζί του και να διασταυρώσουμε τους ισχυρισμούς του! Ως εκ τούτου, θεωρούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε "σενάρια αρρωστημένης φαντασίας" και αρνούμαστε να τις δημοσιοποιήσουμε!


πηγή:  http://www.pyles.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...