Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Φονικός σεισμός τις Φιλιππίνες

Στους 14 ανέρχονται οι νεκροί, ενώ 29 αγνοούνται μετά τον σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, ανάμεσά τους και ένα παιδί 9 ετών.


Ο επικεφαλής του Γραφείου Πολιτικής Άμυνας, Μπενίτο Ράμος, διευκρίνισε ότι όλοι οι θάνατοι σημειώθηκαν στο νησί Νέγκρος.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για ένα μόνο νεκρό, ένα παιδί, στο κέντρο του Νέγκρος.
Ανάμεσα στους επτά νεκρούς από το σεισμό είναι ένα 9χρονο κορίτσι που γευμάτιζε στο σχολείο όταν ένας τοίχος κατέρρευσε επάνω του και ένας 12χρονος μαθητής που βρισκόταν μέσα σε παρεκκλήσι για να παραστεί σε μια κηδεία και καταπλακώθηκε από ένα τοίχο που κατέρρευσε.

Η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 46 χιλιομέτρων, γύρω στο μεσημέρι (05.49 ώρα Ελλάδας). Το επίκεντρο βρισκόταν κάτω από τη θάλασσα, ανάμεσα στα νησιά Νέγκρος και Τσέμπου, σε απόσταση 70 χλμ. βορείως της πόλης Ντιμαγκέτ (Νέγκρος), σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το Κέντρο κατά των τσουνάμι στον Ειρηνικό, με έδρα τη Χαβάη, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για ένα καταστροφικό τσουνάμι. Ωστόσο είχαν σταλεί νωρίτερα σύντομα τηλεφωνικά μηνύματα που προανήγγειλαν ένα τσουνάμι, τα οποία συνέβαλαν στον πανικό.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...