Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί τελικά ΔΕΝ θα έρθει το τέλος του κόσμου στις 21/12/12 ;


Aναμένουμε την επόμενη καταστροφική ημερομηνία...

Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το επικείμενο τέλος και την καταστροφή της Γης. Οι θεωρίες πολλές και οι προφητείες ακόμη περισσότερες. Μήπως όμως τελικά δε φταίει κανείς άλλος για όλη αυτήν την παραφιλολογία και το άγχος που έχει δημιουργηθεί, πέραν από το ανθρώπινο μυαλό; Τι εννοούμε με αυτό;

Μήπως οι δικές μας λάθος εκτιμήσεις και αναλύσεις των προφητειών έχουν προκαλέσει ανούσιο πανικό; Μήπως τελικά ο άνθρωπος έχει πάντα στο πετσί του την καταστροφολογία και ό,τι αυτή συνεπάγεται;

Γιατί, λοιπόν, ΔΕΝ θα έρθει το τέλος του κόσμου σε λίγες μέρες; Ποιες οι απόψεις των επιστημόνων;


1. Λάθος ανάλυση ημερολογίου των Μάγια: Μπορεί οι Μάγια να σταμάτησαν την καταγραφή στις 21/12/12, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εκεί ορίζουν ημερομηνιακά το τέλος της ύπαρξης μας. Οι Μάγια δε μετρούσαν τους μήνες και τα χρόνια με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί όντως να σταμάτησαν την μέτρηση στις 21/12/12, αυτό όμως σύμφωνα με τον Felipe Gomez, αρχηγό της συμμαχίας των Μάγιας «Oxlaljuj Ajpop», αυτή η ημερομηνία ορίζει απλώς το τέλος ενός κύκλου ζωής. Μια νέα ζωή θα ξεκινήσει, ένας νέος κύκλος ζωής.


2. Επιβεβαίωση από NASA: Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι oι ιστορίες περί Νιμπίρου και άλλων καταστροφικών πλανητών είναι απλώς μια φάρσα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχουν , καθώς οι αστρονόμοι θα τους είχαν ήδη εντοπίσει εδώ και μια ολόκληρη δεκαετία, πόσο μάλλον τώρα που όπως λέγεται πλησιάζουν στη Γη. Όσον αφορά τον Eris, που αρκετοί έχουν βιαστεί να κρίνουν ως καταστρεπτικό, οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι μπορεί να είναι υπαρκτός, όμως είναι υπερβολικά μικρός και μακρινός από τη Γη, ώστε να καταφέρει να προκαλέσει κάποια καταστροφή.


3. Τέλος, όσον αφορά στις μελέτες περί ευθυγράμμισης του Ηλίου με τη Γη, η NASA δίνει εμμέσως, για μία ακόμη φορά, την απάντηση. Σύμφωνα με έναν αστρονομικό χάρτη που πρόσφατα είχε δημοσιεύσει, διακρίνεται ξεκάθαρα ότι ο ήλιος βρίσκεται πολύ μακριά από το επίπεδο ισημερινού που λεγόταν ότι θα διέλθει στις 21/12/12. Επομένως κανένας λόγος περί ευθυγράμμισης των πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος με τον Ήλιο!


Όπως καταλαβαίνετε όλες οι θεωρίες περι καταστροφής είναι αβάσιμες. Θέμα διαφήμισης ή απλή τάση για καταστροφολογία; Θα σας γελάσουμε.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...