Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Ποιο είναι το μοναδικό μέρος στη Γη που θα γλιτώσει την Καταστροφή


Πολλά έχουν ακουστεί για το τέλος του κόσμου και το ημερολόγιο των Μάγιας που το τοποθετεί στις 21 Δεκεμβρίου 2012. Όμως, ποιο θα είναι εκείνο το μέρος που θα παραμείνει αλώβητο και θα γλιτώσει;
Η απάντηση θα δοθεί στα γαλλικά και έχει το όνομα Bugarach. Πρόκειται για ένα ήσυχο μικρό χωριό, με 200 κατοίκους, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Η φημολογία θέλει το συγκεκριμένο χωριό να παραμένει όρθιο μετά την Αποκάλυψη του 2012.

Για ανεξήγητους λόγους, πολλοί εμφανίζονται απόλυτα πεπεισμένοι ότι ένα κοντινό βουνό στο χωριό έχει μαγικές δυνάμεις, ενώ μέσα του υπάρχουν Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα, που θα τους διασώσουν και θα εκκενώσουν την περιοχή με ασφάλεια.


Αν όλα τελειώσουν και ο κόσμος ζήσει το δικό του Αρμαγεδώνα, ένα είναι σίγουρο. Το μέχρι τώρα άγνωστο χωριό έχει μετατραπεί σε δημοφιλέστατο προορισμό και μάλιστα του έχουν δοθεί και αρκετές ονομασίες, όπως: ''Το χωριό του τέλους του κόσμου'', ''Το εκλεκτό χωριό'', ''Ο προορισμός για την Ημέρα της Κρίσης''.

Τηλεοπτικά συνεργεία και επισκέπτες από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν μέχρι το Bugarach για να δουν με τα ίδια τους τα μάτια, τι ακριβώς κάνει αυτόν τον τόπο τόσο ξεχωριστό. Οι αρχές είναι προετοιμασμένες για παν ενδεχόμενο, για αυτό και 100 χωροφύλακες θα αποκλείσουν το χωριό από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου για να εμποδίσουν την πρόσβαση σε ομάδες φανατικών.


Ο μύθος του βουνού του Bugarach είναι ευρέως διαδεδομένος με 2,5 εκατομμύρια σελίδες να παραπέμπουν σε αυτό. Λέγεται μάλιστα πως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας François Mitterrand είχε επισκεφθεί την περιοχή με ελικόπτερο για να την ερευνήσει.

Το ''ανάποδο βουνό'' προκαλεί τη φαντασία και πυροδοτεί σενάρια για τις μαγικές του ιδιότητες. Έχει ονομαστεί έτσι εξαιτίας ενός γεωλογικού παραδόξου, σύμφωνα με το οποίο τα χαμηλότερα στρώματα του βράχου είναι μυστηριωδώς μικρότερα από εκείνα στην κορυφή.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...