Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πολυτελές καταφύγιο με τζάκι για το ''τέλος του κόσμου''


Έμειναν τρεις ημέρες για το τέλος του κόσμου, όπως το έγραψαν οι Μάγιας στο διάσημο πλέον ημερολόγιό τους, και όσοι πιστεύουν πως ο κόσμος ζει τις τελευταίες του ώρες σπεύδουν να εφοδιασθούν με τα απαραίτητα για την επιβίωση, όπως ένα καταφύγιο που θα διασφαλίσει σε αυτούς και τους οικείους τους πως θα βγουν αλλώβητοι από το χάος.
Έτσι, ''χρυσές δουλειές'' κάνει ένας κατασκευαστής καταφυγίων στην Καλιφόρνια που πουλά τα υπόγεια καταλύματα, με τη μόνη διαφορά πως δεν πρόκειται για σπηλιές αλλά για κανονικά σπίτια, πλήρως εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις του σύγχρονου κόσμου.


Ο Ron Hubbard σχεδιάζει το πολυτελές κυλινδρικό καταφύγιο αντέχει σε χημική και πυρηνική επίθεση και ''εισχωρεί'' 6 μέτρα κάτω από τη γη. Διαθέτει κρεβάτια, κουζίνα, μπάνια, τηλεοράσεις ακόμα και τζάκια και η τιμή του ξεκινά από 46.000 δολάρια. Μπορεί να επιβιώσεις από το ''χτύπημα'' αλλά με τέτοια τιμή θα είσαι επιζών αλλά απένταρος...


Τα ''καταφύγια αναψυχής'' ή τα ''hi-tech υπόγεια'', όπως τα ονομάζει ο κατασκευαστής τους, έχουν τεράστια αγοραστική ζήτηση. ''Υπάρχει μία έκρηξη στις πωλήσεις. Έδινα ένα καταφύγιο το μήνα και τώρα δεν προλαβαίνω τις παραγγελίες'' δηλώνει χαρακτηριστικά ο Ron Hubbard.


Τα καταφύγια διαθέτουν σήραγγες διαφυγής και μονόπλευρες καταπακτές που μπορούν να ανοίξουν μόνο από μέσα για να αποφευχθεί η περίπτωση μόλυνσης της ατμόσφαιρας  από τον έξω κόσμο. Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλή σε όσους πιστεύουν πως το τέλος πλησιάζει τα καταφύγια έχουν ενθουσιάσει και τους κυνηγούς.


Κι αν δε γίνει τίποτα και ο κόσμος μείνει έτσι όπως είναι, θα έχετε εξοχική κατοικία στα έγκατα της Γης...





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...