Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

21/12/12: Η Ρωσία είναι έτοιμη για την αποκάλυψη


Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, περίπου το 12% των κατοίκων της Ρωσίας πιστεύει στα σοβαρά στο τέλος του κόσμου, που θα έρθει δήθεν την ερχόμενη κιόλας Παρασκευή.


Σε ορισμένες περιοχές, κυρίως στη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή, οι άνθρωποι άρχισαν να προετοιμάζονται προσεκτικά για το τέλος του κόσμου, αποθηκεύοντας διάφορα είδη πρώτης ανάγκης. Για παράδειγμα, στο Τομσκ έχει προσφερθεί προς πώληση, το λεγόμενο «κιτ προϊόντων κατά της αποκάλυψης», που περιλαμβάνει ένα πακέτο μαυροσίταρου, ένα κουτί κονσερβοποιημένου κρέτους ή ψαριών ανάλογα με το γούστο, κεριά και σπίρτα, ένα σημειωμοτάριο και ένα στυλό, ιώδιο και ασπιρίνη, σαπούνι, και, φυσικά, και βότκα. Εξάλλου, το κιτ αυτό είναι εξωφρενικά δημοφιλές.



Για τις αιτίες της μαζικής υστερίας διηγηθήκε σε συνέντευξή της στο ΡΣ «Η Φωνή της Ρωσίας» η θεραπεύτρια Γκεστάλτ (Gestalt), εν ενεργεία ψυχολόγος Ιρίνα Λουκιάνοβα:

- Η επισταμένη προσοχή της κοινωνίας για την ημερομηνία 21/12/12 ωθεί τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν το δικό τους τέλος και να κατανοήσουν ότι όλοι μας δεν είμαστε αθάνατοι. Μένουμε πρόσωπο με πρόσωπο με τους φόβους μας και τα σημαντικά υπαρξιακά ερωτήματα: Τι θα απογίνει μετά το θάνατο; Τι θα αφήνουμε πίσω μας; Τι μπορούμε να αφήσουμε αφού θα εξαφανιστούν τα πάντα; Γιατί χρειάζεται να εξακολουθούμε να κάνουμε τις συνήθεις μας δουλειές, να πηγαίνουμε στη δουλειά, να προσπαθούμε να αποδείξουμε κάτι σε κάποιον, αφού τελικά δεν θα υπάρχει ο κόσμος όπως τον καταλαβαίνουμε;


Εδώ ακριβώς βρίσκεται ο ακρογωνιαίος λίθος όλης της υστερίας γύρω από την Αποκάλυψη - η κρίση του νοήματος της ζωής, η οποία σε περίπτωση μη κανονικής κατανόησης της κατάστασης μπορεί να μετεξελιχθεί σε μαζική ψύχωση και ολοκληρωτικό πανικό και σε περίπτωση ενός ξεχωριστού ατόμου να προκαλέσει κατάσταση άγχους, κατάθλιψης και απώλειας της θέλησης να ζήσει.
Η συναίσθηση του πλησιάσματος της αποκάλυψης σε διάφορους ανθρώπους μπορεί να προκαλέσει διαμετρικά αντίθετη αντίδραση. Άλλοι σπεύδουν να πληρώσουν τα δάνειά τους στις τράπεζες, να επιστρέψουν ό,τι έχουν από καιρό ξεχάσει να δώσουν πίσω, να ζητήσουν από τους δικούς τους συγνώμη για όλες τις αμαρτίες και να πάνε για εξομολόγηση στην εκκλησία ακόμη.


Άλλοι, αντίθετα, σπεύδουν να πάρουν από τη ζωή ό,τι είναι δυνατό ακόμα να πάρουν. Σε πολλές ρωσικές τράπεζες παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της έκδοσης δανείων για καταναλωτικές ανάγκες τον Δεκέμβριο. Οι άνθρωποι προσπαθούν, όπως λένε «να αγκαλιάσουν το αναγκάλιαστο» - ξεκινούν για πολύ ακριβά ταξίδια, που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά, πηδούν με αλεξίπτωτο και αρχίζουν να κάνουν ό,τι ποτέ δεν είχαν τολμήσει να κάνουν. Η Ιρίνα Λουκιάνοβα είπε στη συνέχεια:

- Υπάρχει επίσης και μια άλλη ομάδα ανθρώπων. Πολλοί από τους συμπατριώτες μας ανήκουν ακριβώς σ΄αυτή την ομάδα. Είναι εκ φύσεως μαχητές. Οι άνθρωποι αυτοί είναι έτοιμοι να αποκρούσουν την «αποκάλυψη», και να αποδείξουν με αυτό τον τρόπο πως είναι έτοιμοι να αγωνιστούν εναντίον του «τέλους του κόσμου» μέχρι το τέλος.


Φαίνεται να είναι αλήθεια, ειδικά παίρνοντας υπόψη ότι τους τελευταίους μήνες εμφανίστηκαν και δραστηριοποιήθηκαν πολυάριθμες εταιρείες, έτοιμες να βοηθήσουν τους ενθουσιώδεις μαχητές να περάσουν τις επερχόμενες ημέρες.

Θα είναι το τέλος του κόσμου ή όχι, θα το δούμε αυτό την Παρασκευή. Μέχρι τότε όμως, αγαπητοί μας φίλοι, ελάτε να παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις στον κόσμο και να προετοιμάζουμε για τα αγαπημένα μας πρόσωπα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα δώρα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...