Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Κατά 50 μέτρα μετακίνησε ο σεισμός της Ιαπωνίας τον πυθμένα της θάλασσας

Λανθασμένες αποδεικνύονται οι αρχικές εκτιμήσεις

Η μία μετά την άλλη έρχονται στο φως οι αποκαλύψεις για τις επιπτώσεις του καταστροφικού σεισμού στην Ιαπωνία στις 11 Μαρτίου τόσο στην υγεία όσο και στο περιβάλλον.
 
Έπειτα από τις μετρήσεις εμπειρογνώμονα της Greenpeace, σύμφωνα με τις οποίες τα επίπεδα ραδιενέργειας σε απόσταση 60 χλμ. από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, σε μια περιοχή που δεν έχει εκκενωθεί είναι δεκαπλάσια του μέγιστου επιτρεπόμενου ορίου, σειρά έχει η αποκάλυψη ότι το φονικό τσουνάμι αλλοίωσε τον πυθμένα της θάλασσας πολύ περισσότερο από ό,τι υπολογιζόταν αρχικά.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις των επιστημόνων αμέσως μετά τον σεισμό, ο πυθμένας της θάλασσας κοντά στο επίκεντρο, είχε μετακινηθεί κατά 24 μέτρα ανατολικά-νοτιοανατολικά και είχε υψωθεί κατά περίπου 3 μέτρα. Ωστόσο, αυτό που προκύπτει από νεότερη έρευνα μετά από σύγκριση των χαρτών του βυθού μετά το σεισμό, με χάρτες του 1999, είναι ότι τελικά η μετακίνηση ήταν της τάξεως των 50 και 16 μέτρων αντίστοιχα γεγονός που δημιουργεί ανησυχίες για το τι άλλο θα πρέπει να περιμένει κανείς από δω και στο εξής.

πηγή:  http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...