Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Σε «διακοπή εν ψυχρώ» οι αντιδραστήρες της Φουκουσίμα, ανακοινώνει η ιαπωνική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι οι κατεστραμμένοι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα τίθενται σε «διακοπή εν ψυχρώ» -σε αυτή την κατάσταση, η θερμοκρασία των αντιδραστήρων παραμένει κάτω από τους 100 βαθμούς Κελσίου και δεν επιτρέπει την έναρξη αλυσιδωτής αντίδρασης.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για τα πυρηνικά ατυχήματα.
«Ακόμη και αν υπάρξουν απρόβλεπτα περιστατικά, η κατάσταση είναι τέτοια ώστε τα επίπεδα ακτινοβολίας στο όριο της πυρηνικής εγκατάστασης να μπορούν τώρα να διατηρούνται σε χαμηλό επίπεδο» είπε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίκο Νόντα.

Η κρίσιμη αυτή ανακοίνωση, εννέα μήνες μετά την καταστροφή που προκλήθηκε από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, σημαίνει την επίσημη λήξη του πυρηνικού ατυχήματος.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση αναμένεται να επανεξετάσει τα όρια της ζώνης αποκλεισμού, που εκτείνεται σήμμερα σε ακτίνα 20 χλμ από τον πυρηνικό σταθμό.

Όμως πολλοί από τους 80.000 κατοίκους που απομακρύνθηκαν από την περιοχή πιθανότατα δεν θα μπορέσουννα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με την ιαπωνική κυβέρνηση, η διάλυση του σταθμού Φουκουσίμα-Νταΐτσι και ο καθαρισμός της γύρω περιοχής θα διαρκέσει γύρω στις τέσσερις δεκαετίες.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...