Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Michel Chossudovsky: Κίνδυνος να φτάσουμε σε ένα Παγκόσμιο Πόλεμο

Η συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή και η απόφαση για οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν έχουν σκοπό να προκαλέσουν έναν πόλεμο (παγκόσμιο) από τη Μεσόγειο μέχρι και την Κίνα με απρόβλεπτες συνέπειες, προειδοποιεί ο Michel Chossudovsky, Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών για την Παγκοσμιοποίηση.

Η ένταση μεταξύ Ιράν – Δύσης βρίσκονται ακόμη στα όρια της κρίσης. Τα Δυτικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει κλίμα τέτοιο ώστε το Ιράν να φαίνεται ως η ρίζα του κακού για ολόκληρη τη Δύση.

Σύμφωνα πάντα με τον Michel Chossudovsky, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λιόν Πανέτα δήλωσε πρόσφατα στο CBS ότι δεν είναι απόλυτα σίγουρο ότι το Ιράν αναπτύσσει την πυρηνική του ενέργεια για την κατασκευή πυρηνικών όπλων. Ωστόσο οι πολεμικές προετοιμασίες που γίνονται δείχνουν άλλο.

Οι κυρώσεις που επιβάλλονται στο Ιράν είναι εξοντωτικές και ανεβάζουν το θερμόμετρο στην περιοχή σε συνδυασμό με την αυξανόμενη άφιξη στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ και των ΗΠΑ στον Περσικό κόλπο.

Οι ΗΠΑ ουσιαστικά επιθυμούν και περιμένουν να λάβουν το πράσινο φως των Συμμάχων τους ώστε να προχωρήσουν σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ο πόλεμος αυτός έχει ήδη αρχίσει με τη συμμετοχή των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που επιχειρούν στο εσωτερικό του Ιράν.

Το σχέδιο εισβολής στο Ιράν έχει δρομολογηθεί από την εποχή της εισβολής στο Ιράκ. Από το 2005 έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες. Το όλο σενάριο είναι αδιανόητο. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας.

Ο πόλεμος αυτός υπάρχει κίνδυνος να επεκταθεί σε ολόκληρη τη Μεσόγειο και να φτάσει μέχρι την Κίνα. Μιλάμε για κίνδυνο ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου με ενδεχόμενη συμμετοχή και των Ρωσία και Κίνας.






πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...