Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Μια ακόμη ένδειξη των Μάγια, για το 2012!

Όλοι πλέον σχεδόν έχουμε ακούσει για τη προφητεία του ημερολογίου των Μάγια, που θέλει το τέλος του κόσμου (ή κάτι παρόμοιο) να έρχεται τον Δεκέμβριο του 2012.

Νεότερες αρχαιολογικές έρευνες αποκαλύπτουν τώρα ότι οι Μάγια έκαναν, όχι μια, αλλά δυο συγκεκριμένες αναφορές, στην ημερομηνία αυτή. Αναφορές που μιλάνε για μια αποκάλυψη που έρχεται.

Οι ειδικοί Μεξικανοί αρχαιολόγοι, που μελετούν το ζήτημα είναι καθησυχαστικοί.
Όπως λένε, μια δεύτερη αναφορά περί της επερχόμενης καταστροφής βρέθηκε στα ερείπια του Comalcalco, γραμμένη σε πέτρινη επιγραφή η οποία ήταν καταχωνιασμένη εδώ και χρόνια σε μια αποθήκη.

Η προηγούμενη αναφορά στο 2012 είχε βρεθεί σε επιγραφή στο κοντινό Tortuguero της πολιτείας Tabasco. Η πρώτη αυτή αναφορά περιγράφει κάποιο είδος δραματικού γεγονότος που υποτίθεται ότι θα συμβεί τον Δεκέμβριο του 2012, και που θα έχει σχέση με τον Θεό των Μάγια Bolon Yokte, που είναι υπεύθυνος για τον πόλεμο, αλλά και τη δημιουργία.

Υπάρχουν όμως κάποιοι ειδικοί που θεωρούν ότι η μετάφραση της ημερομηνίας της καταστροφής είναι ανακριβής.

Μάλιστα, οι αξιωματούχοι του μεξικανικού Ινστιτούτου Ανθρωπολογίας, εκφράζουν εδώ και καιρό την άποψη ότι η Δύση έχει παρερμηνεύσει το όλο θέμα του τέλους του ημερολογίου των Μάγια.
«Η μεσσιανική σκέψη της Δύσης έχει παραμορφώσει την θεώρηση του κόσμου που είχαν αρχαίοι πολιτισμοί, όπως αυτός των Μάγια…», λένε.

Πάντως, οι ανησυχίες παραμένουν. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να διεξαχθεί συνάντηση 60 ειδικών επί των Μάγια, με σκοπό να συζητηθεί το όλο θέμα.

Αναμένουμε…


πηγή :  http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...