Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Οι πρώτοι νεκροί από τη ραδιενέργεια στην Ιαπωνία

Σε φόρουμ που διοργάνωσε στην Ιαπωνία ο ακτιβιστής και ηθοποιός Yamamoto Taro στις 6 Νοεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι ήδη έχουν πεθάνει οι πρώτοι Ιάπωνες ειδικοί τεχνικοί που εργάζονταν στο πυρηνικό εργοστάσιο στην Fukushima. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μια γυναίκα μητέρα 8 ετών από την πόλη Sapporo διέκοψε την συζήτηση και ξεκίνησε να μιλά για τον νεκρό φίλο της. 




Σύμφωνα με τη μαρτυρία της γυναίκας ο φίλος της στάλθηκε με τις πρώτες ομάδες διάσωσης στο πυρηνικό εργοστάσιο της Fukushima με την αποστολή να καθαρίσουν το χώρο από συντρίμμια. Καθώς εργάζονταν πολλοί από τους εργάτες αισθάνθηκαν άρρωστοι, καθώς οι περισσότεροι προσβλήθηκαν από τις μεγάλες τιμές της ραδιενέργειας. Παρά το γεγονός συνέχισαν να λαμβάνουν διαταγές ώστε να επισπεύσουν τις εργασίες τους. Σύμφωνα πάντα με τα όσοα είπε η γυναίκα η ομάδα του φίλου της συνέχισε να εργάζεται αλλά μέχρι που έφτασε στα όριά της και πολλοί αναγκάστηκαν να παραιτηθούν, τον περασμένο Ιούλιο.

Ο εργοδότητς τους τους αποκάλεσε αντι-Ιάπωνες. Τους επόμενους τρεις μήνες ο άτυχος εργάτης είχε συνέχεια αιμορραγικούς εμετούς. Πέθανε στις 26 Οκτωβρίου από νεφρική ανεπάρκεια.
Η μαρτυρία της γυναίκας αυτής επιβεβαιώνει πως έχουν αρχίσει να σημειώνονται οι πρώτοι θάνατοι από την ραδιενέργεια στη Fukushima και ιδιαίτερα στους ανθρώπους που εργάζονταν στα συνεργεία στο πυρηνικό εργοστάσιο, κάτι για το οποίο όμως η ιαπωνική κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει επίσημα κάτι σχετικά.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν ο συγκεκριμένος Ιάπωνας εργάτης είναι το πρώτο ή ένα από τα θύματα της ραδιενέργειας στη Fukushima καθώς γύρω από το θέμα τηρείται «σιγή ιχθύος» από τις αρχές, αλλά θεωρείται σίγουρο πως τέτοιες αναφορές θα αρχίσουν να πληθαίνουν στην κτυπημένη από το τσουνάμι Ιαπωνία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...