Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μία διαφορετική ερμηνεία της προφητείας των Μάγια!

Μία διαφορετική ερμηνεία της προφητείας των Μάγια, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με αυτήν υπάρχουν καλά και κακά...νεά! Τα καλά, εχουν να κάνουν με το γεγονός πως είναι πλέον σίγουρο ότι το ημερολόγιο των Μάγια ΔΕΝ τελειώνει τον Δεκέμβριο του 2012 και κατ 'επέκταση, ο κόσμος δεν θα τελειώσει μαζί με αυτό.

Τα... κακά από την άλλη πλευρά είναι ότι, αν το ημερολόγιο δεν τελειώνει το Δεκέμβριο του 2012, κανείς δεν γνωρίζει πότε πραγματικά ολοκληρώνεται! Ή μήπως αυτό έχει ήδη συμβεί;


Το ημερολόγιο των Μάγια, διαβάζεται λάθος!
Η διαφορετική θεωρία διατυπώνεται στο βιβλίο με τίτλο "Ημερολόγια και Χρόνια ΙΙ: Αστρονομία και Χρόνος στον αρχαίο και μεσαιωνικό κόσμο" (Oxbow Books, 2010) και σύμφωνα με αυτήν είναι σαφές ότι η μετατροπή των ημερομηνιών του ημερολογίου των Μάγιας, σε σύγχρονα ημερολόγια, έχει μία απόκλιση εως και 50 χρόνων.

Αυτό σημαίνει ότι - ακόμη κι αν δεχτούμε τα περί προφητειών για το τέλος του κόσμου-, αυτό σίγουρα δεν θα συμβεί στις 31 Δεκεμβρίου. Το ερώτημα που προκύπτει είναι "πότε θα συμβει;".

Η μία απάντηση είναι "ποτέ"! Αν ανήκετε σε αυτούς που την ασπάζονται, τότε δεν έχετε λόγο να διαβάσετε το υπόλοιπο άρθρο. Αν όμως δεν είστε και απολύτως σίγουρος, τότε ρίξτε μια ματιά στα όσα υποστηρίζει το βιβλίο.

Πού στηρίζει τη θεωρία του ο καθηγητής
Ο συγγραφέας του βιβλίου, Τζεράρντο Αλντάνα, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, αφού μελέτησε δεκάδες έγγραφα γραμμένα στην γλώσσα των Μάγια, απομόνωσε από αυτά διάφορα αστρονομικά γεγονότα. Στη συνέχεια, προχώρησε στην ταυτοποίησή τους με βάση το Γρηγοριαννό ημερολόγιο και διαπίστωσε ότι τα περισσότερα δεν ανταποκρίνονταν σε πραγματικά περιστατικά .

Κατά τη γνώμη του αυτό οφείλεται στο ότι μέχρι σήμερα οι περισσότεροι μελετητές έχουν αντιστοιχίσει το ημερολόγιο των Μάγια με τα σύγχρονα, χρησιμοποιώντας την μέθοδο με την ονομασία "GMT σταθερά". Δηλαδή έναν ευρέως αποδεκτό συντελεστή μετατροπής που πήρε το όνομά του από τα αρχικά των δημιουργών του:  Goodman, Martinez, Thompson.

"Εχουν ερμηνευθεί λάθος, αστρονομικά γεγονότα της εποχής των Μάγια"
Σύμφωνα με τον Τζεράρντο Αλντάνα, η εγκυρότητα αυτού του παράγοντα συσχέτισης είναι υπό αμφισβήτηση, λόγω πιθανής εσφαλμένης ταυτοποίησης διαφόρων αρχαίων αστρονομικών γεγονότων.

Οπως εξηγεί ο ίδιος "οι Μάγια ήταν άτομα υψηλής εξειδίκευσης αστρονόμοι που τηρούσαν λεπτομερή αρχεία του νυχτερινού ουρανού. Κατέγραφαν αναλυτικά της φάσης της Σελήνης, τις εκλείψεις, ακόμη και την κίνηση της Αφροδίτης. Στην πραγματικότητα, ο κύκλος της Αφροδίτης ήταν ένα σημαντικό χρονοδιάγραμμα για τους Μάγια. Αυτό το στοιχείο, δεν έχει ερμηνευτεί σωστά μέχρι σήμερα, οδηγώντας σε λάθος ημερομηνίες".

Κι αν το ημερολόγιο έχει ΗΔΗ τελειώσει!
Εάν πράγματι συμβαίνει αυτό, λέει ο συγγραφέας, είναι σίγουρο ότι -ακόμη κι αν υπήρχε προφητεία των Μάγια για τη "συντέλεια"- αυτή δεν αναφέρεται στον Δεκέμβριο του 2012! Το λάθος μπορεί να κυμαίνεται από 60 μέρες μέχρι και 50 χρόνια!

Και αν μεν είναι ΜΕΤΑ, τότε απλώς οι λάτρεις του 2012, θα μεταθέσουν για αργότερα "το τέλος του κόσμου". Αν όμως είναι ΠΡΙΝ, τότε είναι πολύ πιθανό το ημερολόγιο των Μάγιας να έχει ΗΔΗ τελειώσει!

Ο καθηγητής πάντως, υποστηρίζει ότι απαιτούνται αρκετές μελέτες ακόμη για να ανακοινώσει τα συμπεράσματά του με ημερομηνίες και στοιχεία.

πηγή,   pyles.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...