Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Χτύπησε ξανά ο εγκέλαδος στην Τουρκία

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική Τουρκία από τη χθεσινή νέα σεισμική δόνηση, η οποία σημειώθηκε λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά τον φονικό σεισμό στην επαρχία Βαν που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων.
Είκοσι τρεις άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και επτά νεκροί, σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, ενώ υπάρχουν παγιδευμένοι , ο αριθμός των οποίων δεν έχει γίνει γνωστός.


Η δόνηση, μεγέθους 5,6 βαθμών, σημειώθηκε στις 21.23 τοπική ώρα και τον επίκεντρό του εντοπίσθηκε στην περιοχή του Εντρεμίτ (Αδραμύττιο), σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την επαρχία Βαν, όπου βρίσκεται το επίκεντρο του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου.

Χθες το βράδυ, 25 κτίρια κατέρρευσαν στην περιοχή του σεισμού, 22 από τα οποία ήταν άδεια, προκαλώντας κύμα πανικού, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου που βρισκόταν στην περιοχή και έσπευσε στο σημείο της καταστροφής.
"Οι επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης συνεχίζονται σε τρία κτίρια", είπε.

Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, μεταξύ των κτιρίων που κατέρρευσαν υπάρχουν δύο ξενοδοχεία, εντός των οποίων βρισκόταν άγνωστος αριθμός ανθρώπων την ώρα του σεισμού.
Το ένα ξενοδοχείο βρίσκεται στην πόλη Βαν , είναι εξαώροφο και σε αυτό διέμεναν κυρίως δημοσιογράφοι και ομάδες της Ερυθράς Ημισελήνου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.
Εννέα αεροπλάνα που μεταφέρουν μέλη σωστικών συνεργείων έχουν αποσταλεί στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Μουσταφά Ερντίκ, διευθυντή του Παρατηρητηρίου Γεωφυσικής του Καντιλί, είναι πολύ νωρίς για να προσδιορισθεί εάν ο χθεσινός σεισμός ήταν κύριος ή μετασεισμική δόνηση του σεισμού της 23ης Οκτωβρίου.

πηγή,  http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...