Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Ρωσικός δορυφόρος εκτός τροχιάς- κίνδυνος σύγκρουσης με τη Γη!

Το φιλόδοξο πρόγραμμα των Ρώσων για την κατάκτηση του δορυφόρου Φόβου (στη φωτογραφία), ενός από τους δύο δορυφόρους του πλανήτη Άρη, όχι μόνο στέφθηκε από πλήρη... αποτυχία, αλλά απειλεί να συγκρουστεί και με τη Γη!


Όπως μεταδίδουν όλα τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο πύραυλος Ζενίτ- 2, ο οποίος μετέφερε το δορυφόρο Φόβος-Γκρουντ δεν κατόρθωσε να προσανατολιστεί σωστά έναντι του Ηλιου και δεν έχει μπει στην προγραμματισμένη τροχιά του προς τον Αρη.  Η αποτυχία προσανατολισμού οφείλεται σε αδιευκρίνιστους λόγους, πιθανότατα κάποιο σφάλμα στο ηλεκτρονικό του σύστημα ή αστοχία στους κινητήρες του.

Η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία καταβάλλει τώρα υπεράνθρωπες  προσπάθειες για να επανεκκινήσει τους κινητήρες τού μη επανδρωμένου διαπλανητικού σταθμού. Αν αυτό δεν επιτευχθεί τότε το σκάφος θα περιφέρεται σε λάθος τροχιά επί ένα μήνα και μετά θα συγκρουστεί με τη Γη!

Το διαστημικό σκάφος ζυγίζει 14,6 τόνους (δείτε το στο βίντεο) και μεταφέρει περίπου 7 τόνους καύσιμα, τα οποία θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε μια θανατηφόρα τοξική βόμβα εκτός ελέγχου, σε περίπτωση που κατευθυνθεί προς τον πλανήτη μας!

Την ανακοίνωση για την αποτυχία της διαπλανητικής αποστολής, έκανε επισήμως ο επικεφαλής της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας , Βλαντίμιρ Παπόφκιν, ο οποίος έδωσε έναν ιδιαίτερα δραματικό τόνο λέγοντας πως για τον αναπροσανατολισμό του διαστημοπλοίου διατίθενται μόνο τρία 24ωρα! Λίγο αργότερα, επιστήμονες που συνεργάζονται με την υπηρεσία έσπευσαν να τον διαψεύσουν ανακοινώνοντας πως κατα τη δική τους εκτίμηση για τη διαδικασία αυτή υπάρχει χρόνος τουλάχιστον δύο εβδομάδων.

Πριν από λίγο το Associated Press μετέδωσε δήλωση του βετεράνου της NASA Τζέιμς Οουμπεργκ, σύμφωνα με την οποία "στην περίπτωση που οι προσπάθειες των Ρώσων αποτύχουν, τότε θα πρόκειται για την πτώση στη Γη της μεγαλύτερης σε όγκο ανθρώπινης κατασκευής".

Για την ώρα, οι Ρώσοι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία αφού -όπως υποστηρίζουν- υπάρχει αρκετός χρόνος για να πετύοχυν τον αναπροσανατολισμό του σταθμού ή έστω να προγραμματίσουν μία κατά το δυνατόν ασφαλή πτώση στη Γη!


πηγή,   http://www.pyles.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...