Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Δεν διδάχθηκαν από την πυρηνική κρίση στη Φουκουσίμα


Το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα προκάλεσε έντονο προβληματισμό για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, ωστόσο, φαίνεται πως αυτός ήταν προσωρινός...


Μετά το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα, το χειρότερο των τελευταίων 25 ετών, αρκετές ήταν οι χώρες που ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να εγκαταλείψουν την πυρηνική ενέργεια.

Σήμερα όμως οι αναδυόμενες οικονομίες της Νοτιοανατολικής Ασίας δηλώνουν ανίκανες να χρησιμοποιήσουν τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

Χώρες όπως η Ταϊλάνδη και η Μαλαισία, αλλά και άλλες, οι οποίες συμμετείχαν στο ενεργειακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σιγκαπούρη, μέσω κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων των βιομηχανιών, ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν, λόγω κόστους, να εγκαταλείψουν την πυρηνική ενέργεια.

Όπως φαίνεται, ορισμένοι, δεν διδάχθηκαν από το πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα.

Την ώρα που ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιασουχίρο Σονόντα, με αμηχανία, έπινε ένα ποτήρι νερό από τη περιοχή του πυρηνικού εργοστασίου της Φουκουσίμα, σε μία προσπάθεια να πείσει πως το νερό είναι καθαρό, το Βέλγιο αποφάσιζε την παύση της χρήσης της πυρηνικής ενέργειας από το 2015.


πηγή,   tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...