Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Σχέδια μανιακών για παγκόσμια σύρραξη

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο ρωσικός  και ο κινεζικός στρατός  στην Υψηλότερη  Κατάσταση  Συναγερμού .


Στη Διάσκεψη Security International (ISC), στο Μόναχο, το 2007, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τους ηγέτες της Δύσης, ότι η άνευ προηγουμένου επιθετική επέκταση του ΝΑΤΟ έχει φέρει τον κόσμο πιο κοντά σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο από ποτέ άλλοτε. Αυτή η αυστηρή προειδοποίηση ήρθε χρόνια πριν από την επιθετική συμπεριφορά  του ΝΑΤΟ κατά της Λιβύης και   τον ακήρυχτο πόλεμο στη Συρία και το Πακιστάν. Μετά την πρόσφατη ανάπτυξη των αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουγκάντα, και τις στρατιωτικές απειλές  των ενόπλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ που στρέφονται κατά του Πακιστάν, η Ρωσία και η Κίνα δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά σε μια ανοικτή κατά μέτωπο σύγκρουση  με το ΝΑΤΟ , όπως  είναι σήμερα. Μια πρόσφατη και νηφάλια έκθεση της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών FSB,   εξιστορεί  με λεπτομέρειες το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ   σχεδιάζουν  επί του παρόντος  και προετοιμάζονται  ενεργά για  εκτεταμένο πόλεμο σε όλες τις ηπείρους. Μετά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου Πρωθυπουργού  Βλαντιμίρ Πούτιν και του Κινέζου Πρόεδρου Χουάν Ζιντάο,  οι ρωσικές και οι κινεζικές στρατιωτικές δυνάμεις   τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού .

 Δρ Christof  Lehmann


Η ομιλία του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην 43η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου το 2007 , και η δήλωση του Πούτιν, ότι ο επιθετικός επεκτατισμός του ΝΑΤΟ, έχει φέρει τον κόσμο πιο κοντά σε ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο  από ποτέ πριν, ήταν ανησυχητική   το 2007.  Ωστόσο ,το γεγονός ότι  μια εκτεταμένη σύγκρουση  δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα, δεν στηρίζεται στο  ότι το ΝΑΤΟ έχει αλλάξει επιθετική πολιτική ή την πολιτική του στρατιωτικού επεκτατισμού.   Η ομιλία του Πούτιν  το 2007 ήταν απογοητευτική   και πολύ λίγοι κατανόησαν τις πλήρεις συνέπειές  της. Οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, ωστόσο,  αναδεικνύουν  την επείγουσα ανάγκη να σταματήσει ο κύκλος της επιθετικότητας  που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως  παραφροσύνη  μεγαλομανών.

Από τα μέσα του Σεπτέμβρη  2011 Ρώσοι πολιτικοί στην Κρατική Δούμα της Ρωσίας άρχισαν να συζητούν ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να μειώσει σημαντικά την στρατιωτική   του παρουσία στις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες. Στις αρχές Οκτωβρίου, οι εκκλήσεις είχαν εξελιχθεί σε αιτήματα ότι η Ρωσία θα πρέπει να διεκδικήσει τα συμφέροντά  της στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, και ιδιαίτερα στο Νότο. Δεδομένου ότι η διάλυση  της ΕΣΣΔ, και ο πόλεμος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, έχει αυξήσει σημαντικά τη  δυτική στρατιωτική  παρουσία στα  κράτη που   συνορεύουν  με  τη Ρωσία και την Κίνα  , όπως το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, και αν μη τι άλλο ,τη Γεωργία. Το γεγονός ότι τα ρωσικά στρατεύματα   και το ΝΑΤΟ   βρέθηκαν σε κατάσταση  ανοιχτής ένοπλης σύγκρουσης, όταν οι Γεωργιανοί  επιτέθηκαν στην Οσετία, και επί πλέον  οι ΗΠΑ υποστηρίζουν την  ένοπλη εξέγερση στην Τσετσενία ,αποδεικνύουν  το γεγονός ότι η Ρωσία απειλείται  όλο και περισσότερο. Μια σαφής απάντηση από  τον Βλαντιμίρ Πούτιν  στις απαιτήσεις της Κρατικής Δούμας για αλλαγή πολιτικής ήρθε στις 3 Οκτωβρίου, αφού ο Πούτιν είχε λάβει την ανησυχητική  έκθεση των μυστικών υπηρεσιών, που προειδοποιούσε  για  τις προετοιμασίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  για έναν  παγκόσμιο πόλεμο. Στις 3 Οκτωβρίου, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη συνάντησή του με τον Ζιντάο, ο Πούτιν ανακοίνωσε τα σχέδιά του για μια Ευρασιατική Ένωση .

Όταν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, και ο πιθανότερος  νικητής των επόμενων προεδρικών εκλογών, Βλαντιμίρ Πούτιν, συναντήθηκε  με τον Κινέζο πρόεδρο Χουάν Ζιντάο στις 12 Οκτωβρίου, η επίσημη  εκδοχή ανέφερε  αμοιβαία επωφελείς   συνθήκες  για φιλία και εμπορικές  και άλλες σχέσεις. Ο πιο σημαντικός λόγος για την ξαφνική επίσκεψη, ωστόσο, δεν αναφέρθηκε  στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πριν από την αναχώρηση για το Πεκίνο, ο Πούτιν έλαβε μια όντως αφυπνιστική έκθεση της ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών FSB . Η έκθεση  της FSB  προς τον  Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε  αντίστοιχες εκθέσεις της  Κινεζικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και του Υπουργείου της Κίνας της Κρατικής Ασφάλειας, MSS , τα οποία μεταξύ άλλων στηρίχτηκαν και σε  πληροφορίες που έλαβαν, μέσω του  πρώην στελέχους   της Blackwater Brian Underwood .  Ο Underwood κρατείται σήμερα  στις ΗΠΑ με την κατηγορία της κατασκοπείας. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, η Κίνα προσπάθησε να προειδοποιήσει τη Ρωσία  ότι οι  ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια παγκόσμια ένοπλη σύγκρουση. Αυτή η σύγκρουση φέρεται να μεταφέρθηκε από το σχεδιαστήριο σε φάση ενεργοποίησης.

Σύμφωνα με τις  κινεζικές και ρωσικές πηγές πληροφοριών, τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την εσκεμμένη κατάρρευση των ΗΠΑ και των  οικονομιών  της ΕΕ, καταστρέφοντας τους τα χρηματοπιστωτικά  συστήματα , και την έναρξη  μαζικού  συμβατικού  πολέμου  σε όλη τη Βόρεια Αμερική, την Αφρική και την Ασία , καθώς και τη Μέση Ανατολή. Τα πολεμικά σχέδια περιλαμβάνουν την απελευθέρωση βιολογικών  στελεχών  που έχουν σχεδιαστεί για να σκοτώσουν εκατομμύρια,  αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπων. Οι στρατηγοί του ΝΑΤΟ βασίζονται  στην προθεσή τους  τους να κάνουν έκκληση  για την ειρήνη, όταν η σύγκρουση θα είναι στο  χειρότερο σημείο της και  να ζητήσουν τη δημιουργία μιας « Νέας Τάξης Πραγμάτων », με το πρόσχημα της αποτροπής της καταστροφής του πλανήτη και του πολιτισμού όπως τον ξέρουμε . Ένα από τα προπαρασκευαστικά στάδια, σύμφωνα με αναφορές, είναι η αλλαγή  δόγματος  και  στρατηγικής όπου η εκπαίδευση των στρατιωτών μετατοπίστηκε από την αντιμετώπιση  εξεγέρσεων  σε πιο συμβατικά μέσα  πολέμου και  μάχες με τανκς .

Η έκθεση του  FSB  αναφέρει ότι η ενεργοποίηση της σύγκρουσης πρέπει να αναμένεται νωρίτερα και όχι αργότερα, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ έχουν αναπτύξει  2.000 άρματα μάχης τύπου  M1 Abrams στο Ιράκ, και άλλα  2000 στο Αφγανιστάν. Στην περιοχή μεταξύ της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, έχουν αναπτυχθεί δεκάδες χιλιάδες άλλα τεθωρακισμένα οχήματα. Το FSB  εκτιμά ότι  η κατάσταση   είναι τόσο απειλητική, που εξηγεί στην έκθεση , ότι το μόνο πράγμα που απαιτείται για την ενεργοποίηση του σχεδίου για πόλεμο  είναι μια έκκληση για την πλήρη κινητοποίηση των 1,5 εκατ. αμερικανικών αποθεμάτων . Η ενεργοποίηση τους μπορεί να έρθει   μέσα σε ελάχιστο χρόνο , και δεν χρειάζεται περαιτέρω έγκριση από το Κογκρέσο των ΗΠΑ.

Τα σχέδια των ΗΠΑ για παγκόσμια κυριαρχία  χρονολογούνται  ήδη από το  1998 και το « Σχέδιο για ένα Νέο Αμερικανικό Αιώνα, PNAC ” . Ένα από τα think tanks των μελών, ο πρώην αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, προειδοποίησε τον Σεπτέμβριο του 2001, ότι αν ο πόλεμος δεν μεταβάλλει σημαντικά τον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη, οι ΗΠΑ δεν θα επιτύχουν τον στόχο  τους  να  υπάρχει  μια μόνο  κυρίαρχος υπερδύναμη στον κόσμο .

Ο πόλεμος στο Ιράκ δεν ήταν μόνο για την αρπαγή  του πετρελαίου της χώρας . Ένας από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς πίσω από την απόφαση για την ανατροπή της ιρακινής κυβέρνησης ήταν ότι το Ιράκ είχε αρχίσει να εμπορεύεται  το πετρέλαιο  σε Ευρώ και όχι σε δολάριο ΗΠΑ . Οι κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επίθεση κατά της Λιβύης ήταν το γεγονός ότι η Λιβύη είχε   δεσμευθεί για την ανάπτυξη της Μεσογειακής  Συμμαχίας, πίεσε για τη δημιουργία ενός Παναφρικανικού,  βασισμένου σε χρυσό νόμισματος , και ότι είχε υποστηρίξει τον  έκπτωτο  πλέον Laurent Gbagbo στην Ακτή του Ελεφαντοστού στην  προσπάθειά του να πάρει την Ακτή του Ελεφαντοστού από τη συμφωνία CFA. Το CFA είναι ένα  νόμισμα  υπό γαλλικό  έλεγχο που χρησιμοποιείται σε οκτώ κράτη της Αφρικής , και ο έλεγχος της Γαλλίας πάνω από το CFA είναι ένα από τα σημαντικότερα στηρίγματα της γαλλικής οικονομίας. Η μόνη χώρα που έχει καταφέρει έως τώρα να αποχωρήσει από το αμερικανικό δολάριο είναι το Ιράν, που  τελείωσε  όλες τις συναλλαγές του πετρελαίου σε δολάρια ΗΠΑ το 2009 . Ένας από τους λόγους για τους οποίους το Ιράν δεν έχει ακόμη δεχτεί επίθεση μπορεί να είναι το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια σειρά X-55πυραύλους με πυρηνικές δυνατότητες από την Ουκρανία .   Οι Ρώσοι αναλυτές Intelligence   αντιλαμβάνονται ότι είναι  εξαιρετικά απίθανο  η Ουκρανία να μην έχει παραδώσει τις πυρηνικές  κεφαλές  μαζί με τους πυραύλους. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο το Ιράν δεν έχει ακόμη  δεχτεί  επίθεση μπορεί να είναι η σημερινή στήριξη της πολιτικής του ΝΑΤΟ στη λαϊκή επανάσταση στη Λιβύη. Γιατί ακριβώς το Ιράν παίζει αυτό το επικίνδυνο διπλωματικό παιχνίδι είναι αινιγματικό  για  πολλούς  αναλυτές. Μπορεί να είναι ότι το Ιράν, γνωρίζοντας για τα πολεμικά σχέδια των  ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ,αντιλαμβάνεται  τη δέσμευση  των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Βόρεια Αφρική, ως βραχύβια εξασφάλιση που μπορεί να αγοράσει πολύ αναγκαίο χρόνο για να προετοιμάσει την άμυνά του  έναντι στην αναμενόμενη επίθεση.

Τόσο η Κίνα και η Ρωσία είναι εξοργισμένοι από την πρωτοφανή παράβαση του ΝΑΤΟ, της απόφασης ΣΑΗΕ 1973 και τον πόλεμο του ΝΑΤΟ για τη Λιβύη. Τόσο  το ρωσικό  όσο και το  κινεζικό  βέτο του ψηφίσματος σχετικά με τη Συρία θα πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο της ρωσικής και της κινεζικής ευαισθητοποίησης  σχετικά με τα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο πόλεμο. Ούτε το γεγονός ότι η  εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Σούζαν Ράις αποχώρησε από τη συνάντηση  του Συμβουλίου Ασφαλείας σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά το βέτο  είναι σημάδι ότι έχει επιλεγεί η  διπλωματία  ως τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων της παγκόσμιας ασφάλειας.

Πρόσφατα η κυβέρνηση του Πακιστάν συμφώνησε να αφήσει 20.000 κινεζικό στρατό να εισέλθει στο υπό  Πακιστανική  διοίκηση τμήμα του Κασμίρ  για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης επίθεσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Το Αφγανιστάν έχει δώσει σήμα ότι θα αγωνίζεται  στην πλευρά του Πακιστάν σε περίπτωση που το Πακιστάν θα δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ. Τόσο η Κίνα, η Ρωσία, όσο και το Πακιστάν και το Αφγανιστάν συζήτησαν θέτοντας θέματα ασφάλειας στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης στις 15 Οκτωβρίου. Το πιο πιθανό  είναι ότι  οι προετοιμασίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ  για μια γενικευμένη αντιπαράθεση με τη Ρωσία και η Κίνα   ήταν το κεντρικό σημείο προς εξέταση στο παρασκήνιο των συνεδριάσεων  .Όταν ο ρωσικός στρατός τέθηκε  σε υψηλή επιφυλακή, ο Βλαντιμίρ Πούτιν   φέρεται να έδωσε εντολή  στο  υψηλόβαθμο στρατιωτικό προσωπικό για  « Προετοιμασία για τον Αρμαγεδδώνα ”.

Αν το ρολόι ήταν 5 λεπτά πριν  τα μεσάνυχτα το 2007, τι ώρα  να είναι σήμερα. Και θα αναλάβουν οι άνθρωποι  τις ευθύνες τους ως πολίτες, για  να σταματήσουν τις εγκληματικές κυβερνήσεις ; Σε αντίθετη περίπτωση, μπορεί κανείς όχι  μόνο να μη σώσει τη δική του   τη ζωή ,αλλά και τον πολιτισμό όπως   τον ξέρουμε . Είναι μάλιστα καιρός  οι άνθρωποι που αγαπούν την ειρήνη σε όλο τον κόσμο ν’ αρχίσουν   να διαμαρτύρονται  για τη μαζική δολοφονία που έχει προγραμματιστεί εναντίον τους και να υποστηρίξουν  πρωτοβουλίες όπως αυτές  του πρώην πρωθυπουργού της Μαλαισίας δρ Tun Μαχατίρ Μωάμεθ, να ποινικοποιήσουν τον πόλεμο. (Σημ. ιστολογίου .Του μόνου πρωθυπουργού που αρνήθηκε πληρωμή παράνομου χρέους σε βάρος της χώρας του και κίνησε διαδικασίες για την τιμωρία των διεθνών τοκογλύφων).

Christof Lehmann


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...